american-pastoral-poster-bgБазиран на наградения с „Пулицър” роман на Филип Рот „Американски пасторал”, филмът разказва за семейство, чието привидно спокойно съществуване е разклатено от социалните и политически сътресения през 60-те години на 20 век. Юън Макгрегър прави своя режисьорски дебют и изпълнява ролята на Сиймор Левов, по прякор Шведа – в миналото известен гимназиален спортист, а сега – успешен бизнесмен, женен за бившата кралица на красотата Даун. Но под лъскавата повърхност на живота на Шведа назряват трусове. Когато любимата му дъщеря Мери, която е тийнейджър, изчезва, след като е обвинена, че е извършила насилствен акт, Шведа се зарича, че ще я намери и отново ще обедини семейството си. Това, което открива го разтърсва из основи, принуждавайки го да погледне отвъд повърхността и да се изправи срещу хаоса, обхващащ света около него.

В „Американска идилия” участват още носителката на Оскар Дженифър Конъли  в ролята на Даун, Дакота Фанинг в ролята на Мери, носителката на награда „Еми” Узо Адуба, номинираният за Оскар актьор Дейвид Стратърн и др.

AP_D14_05366.ARW

За актьорския състав:

Юън Макгрегър (Сиймор Левов / режисьор) – Често възхваляван като един от най-талантливите актьори на своето поколение, Юън Макгрегър е известен с играта си в редица успешни филми като „Трейнспотинг”, „Междузвездни войни”, „Ангели и демони”, „Мулен Руж”, „Риболов в пустинята” и др. Номиниран е за Златен Глобус в категория „Най-добър актьор в мюзикъл или комедия” за ролите си в „Мулен Руж” и „Риболов в пустинята”.

Дженифър Конъли (Даун Левов) – Носителката на Оскар Дженифър Конъли за пореден път демонстрира многостранният си талант. Своя актьорски дебют тя прави в кино класиката на Серджо Леоне „Имало едно време в Америка”, а сред многобройните й роли са тези във филмите „Реквием за една мечта”, „Красив ум”, „Хълк”, „Кървав диамант” и др. Носителка е на редица награди, сред които и Оскар, BAFTA и Златен глобус за поддържаща женска роля в „Красив ум”.

Дакота Фанинг (Мери Левов) – номинирана за Наградата на актьорската гилдия в САЩ за ролята си в „Аз съм Сам”, когато е само на седем години, и до днес Дакота Фанинг не спира да демонстрира своя огромен талант в редица успешни заглавия, сред които поредицата „Здрач”, „Градски момичета”, „Мъж под прицел”, „Игра на криеница” и др.

В „Американска идилия” участват още и номинираният за Оскар актьор Дейвид Стратърн („Линкълн”, „Лека нощ и късмет”, „Поверително от Ел Ей”, „Ултиматумът на Борн” и др.) и носителката на Еми Узо Адуба („Оранжевото е новото черно”).

AP_D03_00929.ARW

За продукцията:

Филмът е продуциран от основателите на Lakeshore и носителите на Оскар за продуцирания от тях „Момиче за милиони” Том Розенбърг и Гари Лъкеси, продуцирали още и поредицата „Подземен свят”, „Вечната Аделайн”, „Аз, Франкенщайн”, „Огън в кръвта” и др.

„Американска идилия” е режисьорски дебют за актьора и изпълнител на главната роля Юън Макрегър. Адаптираният сценарий е дело на Джон Романо („Адвоката с линкълна”, „Непоносима жестокост”).

За максимална автентичност на действието, развиващо се в продължение на няколко десетилетия, всяко със своите визуални характеристики и особености, той работи с оператора Мартин Рух („Среднощно преследване”, „Американецът”), сценографа Даниел Б. Кланси („Числото 23” и др.) и дизайнерът на костюми Линдзи Ан Маккий („Пътят на срама и др.”)

AP_D11_04725.ARW

Вашият коментар