Във „Войната за планетата на маймуните“, третата и кулминационна глава от обичаната от критика и публика трилогия, режисьорът Мат Рийвс и многозвездният му актьорски състав изправят бързо развиващите се човекоподобни маймуни срещу свят, кипящ от разделения и ярост, в който битката между маймуна и човек бързо се превръща в борба за оцеляването на единия вид. В това величествено кинопътешествие, зрителите ще станат свидетели на заветния момент, определящ веднъж завинаги съдбата на човешката цивилизация. Публиката ще бъде запленена от емоционалното пътешествие на Цезар, водачът на маймуните, който трябва да отведе все още крехкото общество към нов дом, независимо, че душата му ще бъде разкъсвана между вярата в семейство и чест и изгарящото желание да търси разплата.

В своята същност това е история за финалната военна и емоционална битка, която ще реши съдбата на света. С краха на мира между видовете и в момента, когато ренегатите на властния Полковник предприемат последната човешка атака, Цезар ще бъде покосен от невъобразима трагедия, която ще отключи тъмна страна в неговата психика. Сега той ще трябва да се пребори с импулса си да бъде безпощаден и с нарастващите съмнения относно собствената си способност да вдъхнови маймуните да извоюват свободата си. Но единствената възможност за маймуните да оцелеят в настоящата битка е ако Цезар е техният водач. Във времена, когато емпатията и съчувствието са изчезнали от света и от сърцето му, Цезар ще трябва да намери куража, усещането за приятелство и умението да поведе събратята си към бъдеще изпълнено с надежда.

Напрегнати екшън сцени, велики идеи и заплетен сюжет се сливат във „Войната за планетата на маймуните“, който ще предаде нови нюанси на филмовата легенда, изследвайки основополагащите ценности на една цивилизация. Историята оживява на екран благодарение на най-сложното и силно досега изпълнение на Анди Съркис в ролята на величествения Цезар, както и на новаторските визуални ефекти на Weta Digital. В лентата се завръщат и Карин Коновал, в ролата на Морис, доверения съветник на Цезар, Тери Нотари, като Рокет – дясната ръка на Цезар, както и Джуди Гриър – съпругата на Цезар Корнелия, и Тоби Кебел, в образа на Коба.

Сред незабравимите нови герои са двукратно номинирания за „Оскар“ Уди Харелсън в ролята на Полковника, безскрупулният човешки войник, който вярва, че само една апокалиптична война ще спаси последните останки от човечеството; Стив Зан в ролята на Лошата маймуна, самотно шимпанзе, което ще внесе любов и хумор в най-тежкия момент за маймуните; Амия Милър в ролята на Нова, човешкото дете, което се превръща в неочакваната връзка между маймуните и хората; Алекс Паунович в ролята на Уинтър, очарователната, но и неспокойна бяла горила; Майкъл Адамтуайт в ролята на Лука, горилата лейтенант на Цезар, която се привързва към Нова; и Тай Олсън в ролята на Рекс, горилата изменник на Полковника, която му служи като магаре. Представяйки повече маймуни отпреди, включително дузина ключови герои, във филма ще станем свидетели за пръв път на технологията „performance capture“, използвана насред каменисти замръзнали планини и заснежена околна среда – всичко великолепно заснето на 65 мм под майсторското око на оператора Майкъл Сересин и озвучено от енергичната музика на отличения с „Оскар“ Майкъл Джиачино.

Вашият коментар