drakon2Тази седмица вемаме под прицел две заглавияв нашата рубрика със съвети, ако имате възможност да избирате дали да гледате даден филм на 3D или д си спестите някой и друг лев от по-скъпия билет и да го гледате на 2D без да изгубите и частица от очарованието му. Първо отправяме поглед към може би едно от най- очакваните продължения за лято 2014- “ Как да си дресираш Дракон 2″.

Тъй като една от най-силните страни на първия филм беше изключително умелата употреба на 3D то му, може да бъдете сигурни, четук режисьора е получил изрични инструкции от  Dream Works, че историята трябва да бъде такава, че да блести в 3D.  Нови и повече дракони, нови земи, много въздушни и екшън сцени правят филма ИДЕАЛЕН за 3D.

„Как да си дресираш дракон 2?“ От ден 1 е плануван с идеята за 100% Триизмерен филм. Отгоре на всичко към продукцията е привикан оператора Роджър Дикинс, който да насочи усилията на целия екип към създаването на кадри, които не само ще бъдат зашеметяващи визуално но и ще блестят в 3D.

how_to_train_your_dragon_two_ver4_xxlg

Въпреки всичките си превъзходства, „Как да си дресираш дракон 2?“ категорично се проваля по отношение ефекта „ОТВЪД ЕКРАНА“. Като изключим снежинките и малко пепел, няма практически НИЩО, което да е насочено „Отвъд екрана“ и да се „Пресяга“ към зрителите в кино салона.

Но за сметка на това, на преден план излиза дълбочината на образите и локациите, където филмът буквално омагьосва. От леговищата на драконите, през моретата, през айзбергите, викингите и техните цветни дрехи и лица… всичко е толкова истинско, плътно и чистокръвно, че само заради това сме склонни да простим отсътвието на ефекта „ОТВЪД ЕКРАНА“.

how_to_train_your_dragon_two_ver11_xlgЗа разлика от други филми, „Как да си дресираш дракон 2?“ Деликатно избягва проблема с тъмните 3D очила. Дори в сцените в пещерите, филмът е деликатно осветен за да не губим и частица от случващото се на екрана. И все пак, някои от дневните сцени са толкова осветени, че чак се губи цветната палитра на бекграунда, което кара случващото се на преден план да изглежда плоско, а не 3D.

Въпреки, че 3D- то често води до здравословни проблеми след прожкцията, при „Как да си дресираш дракон 2?“ не очаквайте подобни. Въпреки многото летене и въдушни сцени, всичко това е деликатно оркестрирано и НЕ заблуждава окото ви, по отношение на това, което трябва да следи от случващото се на екрана.

ТОЧКИ:how_to_train_your_dragon_two_ver14

Вписва ли се?- 5/5

Плануване и усилия- 5/5

Ефект „Отвъд екрана“- 2/5

Дълбочин на образите- 5/5

Яркост- 4/5

Здраве- 5/5

ОБЩО:26 от 30 възможни точки

[merlic_poll id=“53746″]

Вашият коментар