image-5-935x526Кратка равносметка- получи ли им се? Категорично да! Как да ти се размине за убийство се оказва един от онези редки феномени… Поредицата е способна да те държи на ръба на екрана, само със силния си актьорски състав, чудовището Виола Дейвис и унищожителния саундтрак, и екшън камерата, и непоправимо оригиналния сценарий и многобройните наболели теми- връзка между черна и бял, връзка между двама мъже, алкохолизъм, безкомпромисните игри зад кулисите на съдебната зала…. САМО с това  много МНОГО още… Май се отплеснах…..

Трети сезон тръгна далеч по внимателно полегато от предходните два без реална гаранция за ПАРАЛЕЛНО убийство на основната сюжетна линия. До последния епизод , който мина този четвъртък НЕ БЯХМЕ категорични- последно дали няма да се окаже, че НЯМА труп или ако има, кой е той в същност? Развръзката дойде. И тя си струваше. Тя за пореден път доказа, колко интелигентни са сценаристите и как успяват да гледат на своята история, като зрител. За да създадеш една такава сюжетна линия, да я разбиеш на парчета. Да я подредиш по правилния начин, за да водиш съзнанието на зрителя в една или в друга посока е истинско майсторство. Този сезон за първи път историята с паралелното убийство бе обърната. Търсехме самоличността му, а не причината.  Сега нещата са други. Самоличността е ясна. СПОЙЛЕР!!! Причината остава една огромна мистерия. КРАЙ НА СПОЙЛЕРА!!!

Ключовите въпроси за втората половина на сезона остават:

ВНИМАНИЕ, СПОЙЛЕРИ!!!

  • 15032645_1245637132175015_3834632649860970610_nКой е убил жертвата ПРЕДИ пожара?
  • Защо?
  • Защо Аналийз извика всички в къщата точно преди пожара?
  • Кой и защо стартира този пожар?
  • Какъв и е проблема на опонентката и, която освен че отмъкна и Нейт, се оказва че е замесена в още по-голяма конспирация?

КРАЙ НА СПОЙЛЕРИТЕ!!!

Списание „EW“ бе на снимачната площадка на епизод 9, който бе сниман миналия месец и успя да поговори с жертвата, давайки ни най-големия жокер, за това което предстои- жертвата СЕ завръща във втората половина на сезона, за да даде отговори на първите how-to-get-away-with-murder-800x1098два въпроса от по-горе. Броят излиза следващата седмица. А там става ясно едно- причината НЕ Е в актьора/ актрисата изиграл/a тази роля. Той/ тя не са пожелали да се занимават с друго. Решението ТОВА да бъде жертвата е лично на сценаристите и продуцентите на сериала. Жертвата просто се е съгласила с това решение.

Наше лично мнение е, че историята на жертвата приключи. Ако се дръпнем на страни и погледнем историите на всички, точно ТАЗИ бе задълбавана най-много и най-дълбоко. А има толкова, толкова много, които НЕ СА разказани, не са развити и са чисто и просто любими герои, за които не знаем нищо.

Ще бъде ли подновен сериала за четвърти сезон? Категорично да! Коя ще бъде най-голямата пречка, поредицата да продължи- когато Виола Дейвис си постави условията на масата и те станат неизпълними.

„Как да ти се размине за убийство“ се завръща по телевизия АВС на 19.01.2017г.

Вашият коментар