cover-kapki_malkaНа пазара с логото на КК ТРУД вече е книгата „Капки в морето” от Богомил Герасимов. Авторът е добре познат у нас. Написал е повече от дузина книги, сред които три романа – „Паякът от Хампстед”, „Чудовището от Рокайла”, „Операция зомби”, две пиеси – „Само за членове“ и „Частното око” намига два пъти”, бестселърите „Дипломация в зоната на кактуса”, „Тайнствената сила на пирамидите”, „Тайните на отвъдното”, „Кукулкан слиза от небето” и сценарии за телевизионни филми.

Като дипломат от кариерата Богомил Герасимов е имал възможността да се среща с много и различни хора, да посещава нови и интересни места, да присъства на всякакви събития. Всичко това му помага в писането на книги, които са любопитни, нестандартни и интригуващи.

Герасимов открито признава пристрастията си към творчеството на Марк Твен, по-специално към „Писма от земята”. Книгата му „Капки в морето” е един вид отговор, доразвиване на идеите на американския писател. От своя страна Богомил Герасимов адресира шест писма до него. В тях разсъждава за религиите, с които се е сблъскал, докато е обикалял света, за отминали събития, обвити в мистерия, за извънземните, за пирамидите, за зомбитата, за Страшния съд и за Отвъдното.

Авторът изрично подчертава, че това не е автобиографична книга, макар да включва разкази за места и събития, които са му се случили по време на службата му като дипломат. Самият той споделя, че пътеводното му начало в „Капки в морето” е усещането му за мистерия.

Богомил Герасимов призовава всеки, който вземе тази книга в ръцете си, да прочете няколко пъти отпечатаната на корицата мисъл на великия Айнщайн – „Най-хубавото нещо, което можем да изпитаме, е усещането за мистерия”, и да я свърже с продължението й: „Онзи, на когото това чувство е чуждо, който не може да се възхищава и да изпада в благоговение, все едно че е мъртъв, очите му са затворени”.

Със своите книги, включително с „Капки в морето”, авторът се стреми да отваря затворени очи, да споделя очарованието си от странното и необяснимото в живота и смъртта и да поддържа стоплящия пламък на усещането за мистерия. Само един поглед върху съдържанието на новата му книга е достатъчно доказателство за това.

Капки в морето, 344 с., цена: 12.99 лв.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here