Едно е сигурно- „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ е визуално зашеметяващ филм. Но това не винаги е гаранция за зашеметяваща 3D реализация. Което означава, че е време да пуснем заглавието през любимия ни „филтър“ на 3D или не?

Вписва ли се? – 5 от 5 точки

Някои от вас може би се крият от страх при споменаването на „Карибски пирати“ на 3D. И не можем да ви виним. Последния филм „Карибски пирати: В непознати води“ бе доста ръбат в това отношение. Но „Отмъщението на Салазар“ се появява в далеч по-напреднала 3D ера. Поради тази причина визуалните изкушения на филма са деликатно преплетени със зашеметяващи 3D предизвикателства. За да премине една стъпка по-далеч IMAX 3D презентацията на филма се възползва от всички преимущества на формата, със специално заснети сцени на ПЪЛЕН екран.

Плануване и усилия – 5 от 5 точки

Уважаеми LEGEND 3D- вашата работа по конвертирането на филма е абсолютно безупречна. Това е едно от най-чистите, най-впечатляващите 3D презентации, на които някога изобщо ще присъствате. ВЪПРЕКИ леката спънка при яркостта. Няма призрачни видения, няма примигвания, всичко си е там, където се очаква да бъде. За поредица, която е експериментирала със заснемане в 3D, „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ коригира всички грешни стъпки от предходните филми, представяйки богат и наситен 3D свят.

Ефект „Отвъд екрана“ – 5 от 5 точки

Сред нещата, които ще видите да летят „Отвъд“ екрана на „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ са: отломки, гюлета, акули, гигантски глави и много от членовете на актьорския състав 🙂 ! Има толкова много напускащи очертанията на екрана неща и те са абсолютно зашеметяващи. Има дори няколко момента, които са плашещо струващи си, а всичко работи брилянтно в стилът на изобилието и разкоша. Освен всичко останало, дизайна на героя на капитан Салазар е специално проектиран за 3D, това е неуспоримо.

Дълбочина на образите – 5 от 5 точки

В тази категория филма продължава своя триумф на красота и обаяние. Конкретно ефектът на водата е показан в изумителен детайл. Когато предмет или герой се потяпят/изплуват, има изключителна разлика между това как виждаме обекта във водата и над нея. Самата вода има отделен филтър в разделителните детайли, а той е използван до постигането на изключителен ефект. Освен всичко останало звездните полета, масовките и дори обикновените близки кадри за брилянто разграничени дори в едва забележимите детайли.

Яркост на екрана – 5 от 5 точки

Това е филм, в който местния кино салон и конкретния прожектор ще изиграят жизененоважна роля за максимално доброто преживяване на зрителя. Моята прожекция успя да ми отнеме частица от това, тъй като разликата в яркостта при с и без 3D очилата на лицето е осезаема. Да успях да видя целия филм и да не пропусна нищо, да не търкам очи и да не се пуля по екрана. Проблемът НЕ Е във филма. Така че внимавайте при избора си на кино- прожекционния апарат може да ви изиграе лоша шега.

Крайна оценка – 25 от 25 възможни точки

Докато „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ е буквално недолюбвано от пресата, неговата 3D версия е правилният избор за прожекция, стига да сте дори мъничко любопитни. Все пак не можем да очакваме нищо по-малко от истински успех, от екипа, стоящ зад 3D реалазациите на „Ловци на духове“ „Пътят на Юпитер“ и „Хюго“. Ако ще гледате филма в друг формат, различен от IMAX 3D- ще сгрешите. С по-голяма картина и извънземната звукова система, които да подпомогнат изключителното 3D, прожекция в IMAX 3D е най-добрия начин да похарчите своите пари за този филм.

Вашият коментар