Киното наричат магия, а магия има още в правенето му. Споделен опит, ноу-хау и хитрини от кухнята от различните етапи на кинопроизводството на филми, независимо дали бюджета им е голям, малък или много малък. Всичко това и как „с пясък въже плетем“ има в най-новия семинар

„Предизвикай правилата или създай свои собствени”.

Организатор е FilmForge в Nu Boyana Film Studios с лектор сценарист/режисьор/продуцента Зорница София, позната ни от сериали, документални филми и три игрални филма:  Мила от Марс, Прогноза и Воевода.

Датите са 20 и 21 май, записването тече на фейсбук страницата на       Film Forge или на office@filmforge.org и тел: 02 933 2064.

КИНО-СЕМИНАР СЪС ЗОРНИЦА СОФИЯ.

ПРЕДИЗВИКАЙ ПРАВИЛАТА ИЛИ СЪЗДАЙ СВОИ СОБСТВЕНИ.

КОГА: уикенда на 20 и 21 май, 3 панела всеки ден, от 10:00 до 18:00.

ЗА КОГО: за всеки, който ИСКА да направи свой игрален филм. Режисьори, сценаристи, продуценти, студенти от университети от филмови специалности, студенти или ученици от различни учебни заведения, които искат да опитат. Не утре, днес.

ЛОКАЦИЯ: Ню Бояна Филм Студио, ул. Кумата 84.

СЪДЪРЖАНИЕ:

– КОГА И КАК ДА ЗАПОЧНЕМ;
– КАКВА ИСТОРИЯ ДА ИЗБЕРЕМ ИЛИ НАПИШЕМ И КАК ДА Я НАПРАВИМ ЕФЕКТИВНА ЗА СНИМАНЕ;
– МОБИЛИЗИРАНЕ НА ЕКИП ОТ БОЙЦИ: МОТИВАЦИЯТА Е КЛЮЧ ОТ ПАЛАТ/КАТА;
– ОТКРИВАНЕ НА ВИЗУАЛЕН КЛЮЧ И НАРАТИВЕН СТИЛ;
– ПРОИЗВОДСТВЕНИ РЕШЕНИЯ: АКО НЯМА ВРАТА ВЛЕЗ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА;
– ПРОИЗВОДСТВО НА НИСКОБЮДЖЕТНО КИНО. ХИТРИНИ ОТ КУХНЯТА. От конструиране на собствено „доли” и „кран” до ангажирането на всички налични ресурси;
– РАБОТЕН ПРИМЕР с въпроси и отговори и с ГОСТИ от екипа на „МИЛА ОТ МАРС” – ниско-бюджетен игрален филм, 2004, 15 награди, 60 фестивала, българско предложение за Оскар и национален бокс офис хит.

РАБОТЕН ЕЗИК ЗА СЕМИНАРА: български.

КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ СВОЕТО МЯСТО: на office@filmforge.org или 02 933 2064.

ЛЕКТОР: Зорница София е сценарист, режисьор, продуцент и понякога актриса, с 3 игрални филма, 2 пълнометражни документални, 6 телевизионни сериала, една театрална постановка, 16 награди, 100 фестивала, 2 бокс офис хита и 65 изложби.

2 коментари

  1. Глупости на търкалета! Щото все „нискобюджетни“ ги правят затуй ходят кат цветарки да просят „дай камера без пари,дай постпродукция без пари,дай онуй безпари“ а и накрая филмите им мязат на г.з и се излагат по премиерите с асинхрони или ужасна картинка…

Вашият коментар