Премиера в България:
Световна премиера: 22.11.2013г.
Жанр: Биографичен, Драма
Продължителност: 117 минути
Формат: 2D
Сценарист: Крейг Бортен, Мелиса Уолък
Режисьор: Жан-Марк Вале
В ролите: Кевин Ранкин, Грифин Дън, Денис О’Хеър, Далас Робъртс, Стив Зан, Дженифър Гарнър, Матю Макконъхи, Джаред Лето
Разпространител: Future Film

Матю Макконъхи, Дженифър Гарнър и Джаред Лето изпълняват главните роли в драмата по истински случай “Клубът на купувачите от Далас“. Макконъхи изпълнява ролята на Рон Уудръф – обикновен електротехник от Далас, който през 1986-та година разбира че е болен от СПИН. Докторите му дават само няколко месеца живот, но той отказва да приеме тяхната прогноза.
Вместо това, Рон, с помощта на докторката си Йив Сакс и страдащия от същата болест Рейън, създава свой нелегален канал за трафик на забранени за времето си алтернативни лекарства. Намерението му е тези лекарства да достигнат до възможно най-много хора, които са носители на СПИН и други опасни болести.
Действията на Рон създават тъй наречения “Клуб на купувачите от Далас” – една от многото тайни организации в САЩ, които предоставят на болните (срещу минимално заплащане) алтернативни начини на лечение. Клиентите се увеличават с всеки изминал ден и много скоро Рон и хората около него се превръщат в мишени на могъщите фармацевтични компании и американското правителство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here