BlackthornИздателство „Егмонт” представя „Ключът на Блекторн“ от Кевин Сендс. Това е първа книга от нова приключенска фентъзи поредица, която се разгръща на фона на Великобритания от 17 век.

Романът, изпълнен със загадки и мистерии, много хумор, екшън и приключения, излиза едновременно в хартиен и електронен формат на 7 ноември. Е-книгата ще може да се закупи в EPUB формат от iBooks Store, както и в сайтовете за продажба на електронни книги, базирани у нас като biblio.bg, helikon.bg и ciela.com.

КЛЮЧЪТ НА БЛЕКТОРН

Тайно общество. Отвари и експлозии.

Загадки, които трябва да бъдат разкрити.

И една ужасяваща тайна,

която може да взриви света…

Лондон, 1663 г., 14-годишният Кристофър Роу, чирак на майстор Бенедикт Блекторн, се учи да разгадава сложни кодове и загадки и да превръща прости съставки в мощни отвари, лекарства и оръжия. Е, с по една-две експлозии в процеса на работа.

„Не казвай на никого”, гласи мистериозно съобщение, което Кристофър получава и което рязко нарушава относително спокойното му ежедневие. Същевременно мистериозен култ започва да преследва лондонските аптекари, а следите на убийствата водят все към магазина на Блекторн. Кристофър се впуска в разплитане на случаите заедно с най-добрия си приятел. Времето му обаче бързо изтича и той трябва да използва всяко свое умение, за да открие ключа към ужасяваща тайна – толкова могъща, че би могла да разкъса света на две.

 Отзиви:

„Магия, приключения и неща, които се взривяват – обичам тази книга.”

– Оуън Колфър, писател

„Забележителен дебют!”

– Kirkus Reviews

„Завладяващо! Майсторски роман, който изобилства от тайни и капани, интриги, приятелство, гълъби, отвари, вярност и експлозии. Кевин Сендс е създал симпатичен, добросърдечен и забавен млад герой в лицето на чирака на аптекаря Кристофър Роу.”

– Ингрид Лоу, писател

Кевин Сендс е магистър по теоретична физика. Работи като изследовател, бизнес консултант, професионален покер играч, гимназиален учител по математика и физика и телевизионен журналист, преди да се завърне към първата си любов – писането. The „Ключът на Блекторн” e дебютният му роман за деца.

Трейлър на романа:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here