По повод Денят на земята и премиерата на анимацията „Приключенията на Сами 3D” (22-ри Април), на 21.04. кметът Йорданка Фандъкова ще бъде специален гост на празника в зоопарка под надслов „Приключенията на САМИ в ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА“. Тя ще поздрави децата с празника и ще подкрепи каузата за опазване на околната среда и животинския свят (кауза, заложена в анимацията). Гостуването й е свързано и с подкрепата, която Столична община дава на деца от столичните домове за сираци да присъстват на тържеството „Приключенията на Сами в ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА” и да разгледат зоологическата градина, както да гледат безплатно предпремиерна прожекция на анимацията „Приключенията на Сами 3D” в CINEPLEX (City Center Sofia).

Гвоздей на програмата ще бъде финалистката на „Евровизия 2011“ Поли Генова, а компания на сцената ще й правят малките певци от вокална група „Бон-Бон“.

Децата, а и всички присъстващи, ще имат възможността да докоснат животинки от зоопарка, като порче, игуана, язовец и други, които ще се разхождат около сцената със служители на зоопарка.

Специално изработена кукла-копие на главния герой от анимацията ще бъде водещ на „Приключенията на САМИ в ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА“. Куклата е създадена от известния сценограф Антония Попова. От фондация „Геа Челониа” (GEA CHELONIA FOUNDATION) ще запознаят присъстващите деца с проблемите на костенурките в България.

 

„ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА САМИ 3D” – от 22.04. по кината

 

 

Вашият коментар