kniga na tainite 3dИздателство СофтПрес представя „Книга на тайните“зашеметяващ дебют за силата на книгите, семейството и магията от Ерика Суайлър

Когато младият библиотекар Саймън Уотсън се оказва собственик на старинна книга, той не подозира, че красивият и необичаен том ще промени живота му. Макар да е запленен от загадъчния дневник, Саймън има по-належащи проблеми – градската библиотека, в която работи чезне и изнемогва, също като рушащата се фамилна къща, чиито основи морето подкопава все повече с всеки изминал ден. Ако не вземе мерки, много скоро Саймън ще загуби и двете места, които нарича свой дом.

В древната книга има нещо, което не дава мира на новия й собственик. Саймън открива в нея името на баба си и на други жени от рода им, удавили се съвсем млади, при това на една и съща дата – 24 юли. Изпълненият с тайни дневник събужда куп въпроси. Тегне ли проклятие над жените в семейството му? И току що завърналата се Енола, избягалата преди шест години по-малка сестра, ли е следващата му жертва? Докато мрачната история на пътуващ цирк от осемнайсети век, разказана в старинната книга, постепенно обсебва Саймън, 24 юли приближава неумолимо…

По страниците на загадъчната „Книга на тайните“, сред хрониката на една обречена любов, Саймън трябва да намери ключа за спасението на любимите си хора.

Зашеметяващият дебют на Ерика Суайлър пленява сърцето с калейдоскоп от герои, поетични описания и завладяващ сюжет, уловил духа на две различни епохи.

Романът „Книга на тайните“ излиза едновременно в печатен и електронен формат. Преводач е Нели Лозанова, а корицата е дело на Радослав Донев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here