Септември е вече тук, а с него полека-лека идва краят на отпускарския сезон, есента и началото на учебната година. В последните топли, слънчеви дни софиянци и гостите на столицата могат да се потопят в света на книгите и то в центъра на столицата.

От 12 до 17 септември ще се проведе Алея на книгата – София, на пешеходната зона на бул. „Витоша“ (откъм бул. „Патриарх Евтимий“) всеки ден от 10.00 до 20.00 часа. Към събитието има и съпътстваща културна програма, която е качена на официалния сайт на Асоциация „Българска книга”.

Тази година книгите на издателство „Труд” ще можете да откриете в шатра № 9, а всички книги ще се предлагат с 20 % отстъпка от коричната цена. Както винаги, жанровото разнообразие ще е голямо и ще има за всекиго по нещо. За най-малките сме подбрали незабравими детски книжки като „Мечо Пух”, „Зайчето Питър”, „Пчеличката Мая”, „Макс и Мориц” и др., както и някои не по-малко забавни, но издадени за първи път у нас – „Кити в ботушки” и „Страхливият вълк Гошо”.

И тъй като новата учебна година е вече тук, няма как да не помислим и за учениците, които вероятно са предпочели забавленията пред заглавията от списъците със задължителна литература. За тях имаме цяла поредица с кратки и ясни преразкази и насочващи анализи на творби от българската и световната класика – „Ключът към класиката „Cliffs Notes”. В серията са включени заглавия като – „Тютюн”, „Под игото”, „Железният светилник”, „Бай Ганьо”, „Илиада”, „Едип цар” и др.

За любителите на българската история сме подготвили „Тефтерчето на Левски”, четвъртото преработено издание на „Предателите на Левски” от Росен Янков, пъзел с картината на Никола Кожухаров „Залавянето на Васил Левски в Къкринското ханче”, „Български хроники” от Стефан Цанев в четири тома и др.

Дамите ще могат да се насладят на книгите на две великолепни популярни в цял свят британски авторки – Розамунде Пилхер и Лусинда Райли, а господата на криминални романи и справочни издания.

Най-значимото и ценно издание обаче на тазгодишната Алея на книгата в София безспорно ще е „Енциклопедия „София” – първата специализирана енциклопедия на български и английски език, посветена на столицата на България. Предназначена е за гостите на София и за любознателните софиянци, които искат да научат повече за своя град. Двуезичното цветно издание включва 450 азбучни статии, тематични обзори за природата, историческото и културното развитие на града, разходки из знакови софийски улици, булеварди и площади.

Очакваме ви!

Вашият коментар