Двама от най-самобитните творци в изкуството са в основата на нов сериал, продуциран от НВО. Проектът е под наименованието „Vinyl“ и само след броени дни излиза първи епизод.

В главата на Мик Джагър, фронтменът на легендарните „Rolling Stones“, от години се въртяла идеята за филм, показващ 70-те в рок музиката с всичките добри и лоши страни. С няколко думи – секс, наркотици и рокендрол. Споделя е със своя приятел Мартин Скорсезе и готово. Двамата се доверяват на създателя на „Престъпна империя“ Терънс Уинтер да напише сценарий за задкулисните игри в рока през 70 -те.

 hbo-vinyl

Сюжета накратко: Сериалът ни връща през 1973-та. Ричи Финестра (Боби Канавали) e мениджър на звукозаписен лейбъл, загубил вяра в музикалната индустрия, пропил се и затънал в сериозна каша. Точно преди да удари дъното, Ричи попада на шумен рок-концерт на изгряваща група, наречена New York Dolls и вижда светлина в тунела.

В главните роли ще видим познатия ни от споменатия вече „Престъпна империя“ Боби Канавали, секс символа Оливия Уайлд и един от великите комици на нашето съвремие Рей Романо.

Премиерата на сериала е на 14 февруари. Първият сезон ще се състои от десет епизода, а Мартин Скорсезе ще режисира няколко от сериите.

Вашият коментар