Poster_CinelibriНай-оригиналната инициатива този сезон, кино- литературният фестивал CINELIBRI стартира ДНЕС!

От 2 до 11 ноември 2015 година жители и гости на София, Пловдив и Варна ще имат удоволствието да присъстват на първия по рода си кино-литературен фестивал CineLibri.

Тази година издателство Colibri навършва 25 години. Затова ще изминем заедно пътя от белия лист до големия екран, който вдъхва живот и на най-неясните представи.

В новия фестивал CineLibri ще бъде представена селекция от 14 екранизации на литературни произведения с висока художествена стойност. Те имат двойна цел: да предложат изтънчено визуално преживяване и да насърчат любовта към четенето. Всяка прожекция ще бъде съпроводена от дискусия или хепънинг с фокус, произтичащ от характеристиките на творбата, както и със срещи със самите автори на литературните творби и създателите на техните екранизации.

CineLibri залага на взаимодействието между две от най-популярните и обичани изкуства в света. Защото ако литературата е магия, киното е нейното алтер его.

colibri

За да насочим вниманието ви към фестивала, организаторите на събитието от ИК КОЛИБРИ предоставиха двойна покана, за прожекция по избор за 1 от читателите на www.cinebum.eu ! За целта ние създадохме специалния CINELIBRI ПОСТ, който вие имахте възможност да споделяте в продължение на 7 календарни дни. Измежду всички споделили на страницата на приятел поста, след кратък жребий по- рано днес, бе изтеглен и победителя. Неговото име е:

  • Бояна Пенева от гр. Шумен, която е споделила поста на стената на приятелката си Розалия Вичева

ЧЕСТИТО! Ти ще получиш съобщение на фейсбук профила, през който си споделил поста, за да уточним детайли, около получаването на наградата ти. Моля проверявай и папка SPAM, тъй като ако настройките на профила ти не го позволяват, нашето съобщение НЯМА да замине в папка кутия.

За 7 дни, нашата скромна инициатива достигна до точно 3386 човека. 129 от тях участваха в нея и споделиха поста, 66 го коментираха, а 84 го харесаха.

За всички останали- фестивалът продължава с пълна сила. Не го пропускайте.

Програмата за всеки ден, всички прожекции, кина и дати, може да откриете тук:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here