В горещите дни, които ни мъчат напоследък, има един начин да спасите детето си и да не го лишите от възможността да се забавлява. В родните киносалони продължава да е традиционно прохладно и приятно за лятото, като в цялата страна продължава да има едно изключително детско заглавие- „Колите 3“. Филмът се предлага в двуизмерен и триизмерен формат в България. Какво да изберете за вас и вашето дете? Ние сме тук за да посъветваме.

Случващото се в този филм не е перфектната комбинация за едно 3D преживяване, но той съдържа достатъчно фантастичен свят, компютърно генерирани образи и ярка, цветна палитра, които да подпомагат тази презентация. Филмът е достатъчно гледаем, но фактори като разфокусиран обектив и яркост му куцат често, което говори за слабо планиране и грешки в усилията около подготовката и изпълнението. „Колите 3“ носи не малко моменти на завидна употреба за любимият ни ефект „Отвъд екрана“, особено голямото „разбиване“ на Макуин (показано също и в трейлърите). Но по-личните и емоционални моменти, сцени и диалози ни лишават от много екранно време, в което този ефект отсъства.

Но от друга страна всички тези тълпи, стадиони, състезания са гарнирани с изключително много дълбочина на образите и пространствата, създадени брилянтно. За сметка на това във всички тези сцени цветната палитра е подобаващо смазана от мрачния филтър на 3D очилата. Яркостта на филма е негов огромен проблем, който спокойно може да видите, като просто си свалите очилата за миг, по време на прожекцията.

„Колите 3“  спокойно може да НЕ БЪДЕ гледан на 3D. Форматът носи много малко, да не кажа нищо към общото усещане.

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 4 от 5 точки
Плануване и усилия 3 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 3 от 5 точки
Дълбочина на образите 5 от 5 точки
Яркост на екрана 3 от 5 точки

 

Вашият коментар