9786199037348Финалът на разговора ми с Явор Веселинов ме остави с много въпроси в съзнанието, които ще споделя в края на публикацията. Ако сте пропуснали ЧАСТ ПЪРВА или ЧАСТ ВТОРА– можете да наваксате!

cineboom.eu: Би ли споделил в какъв тираж е отпечатана?

Явор Веселинов: Първият тираж на „Колко голяма е голямата любов?“ е в тираж от 3 000 копия. Както обясних по-горе, готов е и втория тираж на така да се каже – пълната авторска версия.

Интересно е да се знае, че целия първи тираж на книгата, според желанието на поръчителя, се продава с напълно благотворителна цел. Целият приход от него е предвиден за даряване към проект „Пеперуда“,  за психо-терапевтична работа с деца и младежи в неравностойно положение. Всеки е свободен и може да се включи със закупуването на романа. Ако на някого не му се чете, знаете че книгата винаги е подходящ подарък.

cineboom.eu: Получавал ли си читателски мнения, вдъхновени от прочетеното и ако да, би ли споделил някои?

Явор Веселинов: Разбира се, много и различни. Например:

„Здравейте.Искам да Ви поздравя за написаната от вас книга „Колко е голяма голямата любов“както и мъжът който е разказал своята история,която в много от ситуациите съвпада изключително много със положението в което се намирам самият Аз. Още веднъж поздравления!“

„Историята ме унищожи и доведе до емоционален колапс и тази история трябва да бъде популяризирана заради всички хора като мен, Васил, Георги и милионите други.

И други…14658244_979496722173089_1695273360_n

cineboom.eu: Как едно българско издателство застава зад книга с такова съдържание?

Явор Веселинов: В по-голямата си част, проектът и цялото първо издание на книгата, не са директно обвързани с определено издателство. Както и по желание на поръчителя. Но зад редакцията и оформлението седи малък екип, както и печата на „Ролпринт“. В разпространението на книгата, активно се включи издателство „Ентусиаст“. Респект.

Пред всяко едно българско издателство, заставането зад всяка една книга е предизвикателство. Процес, за който имаме вина всички. Много лесно се оправдаваме, че хората по-малко четат или имат намален интерес към книгите и книжния носител въобще. Не е така. Проблемът е в представянето на нещата. Магията на хартията е безсмъртна. Необходимо е издателствата, като цяло българските, да застават много по-истински и категорично, зад българските автори и техните творби. Българският читател го заслужава, като от своя страна, той също е добре да повиши интереса си към българската литература. Взаимно е. Както решаването на всички проблеми в България. Всичко зависи от нас самите. Да сме единни. Никой няма да ни помогне отвън. Дали книга с такова съдържание е рискова за българския издател? Възможно ли е един роман за любовта да бъде рисков! Ние дори нямаме определение за Любовта. Кои сме да я съдим тогава! Това се прегради, които сами създаваме в главите си и после цели поколения се борят с последствията.

cineboom.eu: Възвръщаема инвестиция ли е издаването на една книга на такава тематика?

Явор Веселинов: Връщаме се на предния въпрос.

Всяка книга е рискова инвестиция, както много други инвестиции. Но книгата е нещо повече от инвестиция!

За хората, които се страхуват, по-добре да се замислят какъв е смисъла въобще да стават сутрин от леглата си. Винаги има време да застанеш срещу страховете си и рисковете!

Възвращаемостта на средствата от такава книга е напълно възможна, а точно за тази е желателна, за да отидат тези средства за благотворителната кауза, която споменах по-горе.

14658382_979502338839194_726195079_nИ за многото хора, които от старта на тези публикации продължават да питат „А в същност за какво се разказва романа?“. „Колко голяма е голямата любов“ е по действителна история за двама влюбени мъже и тяхната ИЗКЛЮЧИТЕЛНА история, разказана на писателя от ЕДИН от тях.

Не вярвах, че е възможно в България да има такава книга. На български език. От български автор. Не вярвах, че един писател е способен да ПОПИЕ такава история и да я поднесе по този деликатен и внимателен начин. Не вярвах, че е възможно едно издателство да застане зад книга с ТАКЪВ сюжет. Все пак продължаваме да живеем в една от най-закостенелите в морално отношение държави в Европа.

Тотално изненадан и озадачен останах. Ето- възможно е. Има я. Книгата е факт и тиражът и е почти изчерпан. И в България ИМА такива хора. Има такива чувства и в нашата страна. Скрити, потунелни, обвити в мъгла и тайнственост, но те са факт. И виреят сред нас. Скрити, стаявани, деликатни, но не по-искрени и силни от другите, „нормалните“ (както всички ние ги наричаме). Истински подвиг е да създадеш това и да прокараш неговата ниша в малката ни страна.

Точно този подвиг ме спечели и ме накара да отделя време, внимание и пространство за писателя Явор Веселинов и неговия роман „Колко голяма е голямата любов?“.

Ако сте способни да преглътнете пиперливата нишка в историята, ако сте способни да погледнете отвъд нормите и приумиците- ДАЙТЕ И шанс. Тази книга заслужава вашето внимание, защото в сърцето си, тя е една чиста и искрена история на двама влюбени. А любовта НИКОЙ няма право да съди и да поставя в рамки или граници.

14696885_979502208839207_1492520855_nВключително и аз.

Включително и нашия сайт!

За това „Колко голяма е голямата любов?“ ?!?!?!?!? Отговорът е САМО в книжарниците, в изключителната книга на Явор Веселинов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here