thehobbittiein2 Трябва да похарчиш пари, за да изкараш пари. УОРНЪР БРОС научиха този урок, след като първият филм от трилогията ХОБИТ им струва сериозна сума пари. Трилогията вече струва повече от крайната сума, необходима за „Властелинът на пръстените“ преди няколко години.

По информация на редица световни медии, трилогията ХОБИТ вече струва над половин милярд долара, или двойно повече от всички пари, изразходвани за направата на „Властелинът на пръстените“.

Това включва 266 дни на снимки с актьорите, завършили през изминалата година, но не включва допълнителните два месеца ДОСНИМВАНИЯ, направени тази голдина. Най- вероятно ще има допълнително , пост продукционни разходи от следващите два филма.

Това би трябвало да захвърли изпълнителните продуценти в УОРНЪР в паника… но… Има много причини, това да не се случи с поредици, като „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“. Като а начало „Хобит: Неочаквано пътешествие“ донесе над #303 млн. само в САЩ, а общия му световен боксофис възлиза над $ 1 млрд. Няма причина, този реузлтат да не бъде повторен от „Хобит: Пущинакът на Смог“ и „Хобит: Дотам и обратно“. Което означава, че при похарчени половин милярд, добавяш в банковата си сметка $3 млрд. Това вече звучи логично…

Вашият коментар