Публиката ще може да се срещне с екипа на живо на 16.06 в „Дом на киното” след прожекцията

Комедията „Летовници” се завръща на голям екран в България след успешно турне в Прага, Виена, Лондон, Рим, Брюксел, Варшава, Будапеща и Ню Йорк. Филмът ще се излъчи на 16.06 (петък) от 19.00 ч. в „Дом на киното”. След прожекцията публиката ще има взможността да се срещне на живо с режисьора Ивайло Пенчев, актьорите Станимир Гъмов, Китодар Тодоров, София Бобчева, Милена Аврамова и Свежен Младенов и част от творческия екип зад кадър.

„Летовници” пожъна успех сред българските общности в Еропа и Ню Йорк:

„Филмът грабна публиката, която преживяваше заедно с героите, смееше се на невероятните ситуации, в които те изпадаха, и с възхита отчиташе, че моментите от живота на летовниците са просто човешко сходни и универсални.” (Български културен институт – Будапеща) 

„Филмът е великолепна комедия с богат и завладяващ хумор, който носи български народно-психологически характеристики, но е същевременно универсален и напълно разбираем за международната публика. ” (Българска общност и Български Женски Клуб в Ню Йорк) 

„Благодарим ви за страхотния филм, който сте създали и за това, че ни припомнихте за българските комедии на световно ниво! За това, че накарахте българската общност в Брюксел да се смее от сърце и да се гордее с българските таланти!“(Български културен институт – Брюксел)

„Летовници” носи духа на най-добрите години на българското комедийно кино, но представя ситуации от нашия съвременен живот.  Всеки един от нас би могъл да се припознае в много от историите, което прави филма още по-забавен и близък до зрителя. Филмът е заснет на живописните черноморски плажове в Синеморец, което допълнително допринася за емоцията, която носи нашето море.

Комедията е удостоена с „Наградата на публиката” на фестивала „Златна роза” 2016 г. (Варна) и „Награда на публиката” и на международния фестивал „Смешен филм фест” 2016 г. (Габрово). 

„Летовници” ще се бори и за награди на Българската филмова академия за 2017 г., представляваща цялата кинематографична общност у нас,  в пет категории:

Най-добра поддържаща женска роля: Пламена Гетова

Най-добра поддържаща мъжка роля: Филип Аврамов

Художник по костюми /за всички видове кино/: Боряна Семерджиева

Филмов монтаж /за всички видове кино/: Стефан Бояджиев

Звукорежисьор /за всички видове кино/: Момчил Божков 

Лентата ще се завърти отново по кината от 16.06 в Дома на киното, Г8, Евросинема.

„Летовници” се осъществява с медийното партньорство на:

БНТ, БГ радио, Joy, actualno.com, cineboom.eu, Cosmopolitan, a-specto, Метрореклама

Вашият коментар