Тази седмица ПРЕМИЕРНО по родните екрани гледаме „Крадци на ядки 2: Луди по природа„, благодарение на разпространителите от ЛЕНТА. Големият въпрос, в случай ако имате възможност да избирате разбира се, остава- дали да похарчите допълнителните пари за триизмерна прожекция или да спестите няколко лева и да ги дадете за сокче на детето ви, посещавайки двуизмерна прожекция? Кой е правилния избор?

Ние сме тук в една от най-четените ни рубрики, за да ви посъветваме!

Това не е филм, който ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да бъде показан в 3D. Въпреки, че е анимация и неговите екшън епизоди предлагат нужното разгръщане и възможност за употреба на въздействащи и силни 3D ефекти. Във филма са вложени подобаващо количество усилия и неговото 3D конвертиране е планувано добре. Той не е идеален пример за триизмерно заглавие, но е далеч от кашата, наречена „Емоджи- Филмът“. И за разлика от него, този филм се справя брилянтно по отношение ефектът „Отвъд екрана“. Той прегръща ВСЕКИ удобен момент и запраща елемент „отвъд екрана“ директно в лицето на зрителя. Дълбочината на образите и пространствата не е така впечатляваща, но въпреки това образите са достатъчно ясно разграничени и не дотам дълбокия бекграунд НЕ пречи на общото усещане. Но за сметка на това пък яркостта на филма страда и то при ВСЯКА сцена, която се развива нощно време, а не на дневна светлина.

Категорично има и по-лоши филми по отношение на 3D-то им, прожектиращи се в кината в момента. Но „Крадци на ядки 2: Луди по природа“ е достатъчно добър, че да си заслужава 3D презентацията.

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 4 от 5 точки
Плануване и усилия 3 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 5 от 5 точки
Дълбочина на образите 4 от 5 точки
Яркост на екрана 3 от 5 точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here