Голямата премиера от този петък, 16.06.2017г. на  6A MEDIA ENTERTAINMENT LTD се казва „Кралицата на Испания“ с участието на носителката на Оскар- Пенелопе Крус.

Носителят на „Оскар“ за най-добър чуждестранен филм („Бел Епок“) от 1994 г. Фернандо Труеба, сценарист и режисьор на филма „Кралицата на Испания“ е събрал цяла звездна плеяда от актьори, за да изрази почитта си към испанското кино от 50-те години на миналия век.

В „Кралицата на Испания“ Пенелопе Крус е известната филмова звезда – Макарена Гранада. Тя бяга от блясъка и славата на Холивуд през 1950 г. и се завръща към корените си в Испания. Там Гранада трябва да заснеме американския блокбъстър, озаглавен „Кралицата на Испания“, където тя ще изиграе ролята на кралица Изабела I.  В Мадрид не само ще се срещне отново със старите си приятели и колеги от трупата, но също ще трябва да се бори с друг диктаторски режим: този на Франциско Франко.

 „Кралицата на Испания“ е изкусно представяне на спиращи дъха костюми, богати визуализации и лудост.  Забавно и непредсказуемо съчетаване на студийната система на Холивуд от 50-те години с тази на фашистката епоха в Испания.

Фестивални участия, награди и номинации:

5 номинации за наградата „Гоя“

Номинация за главна женска роля за Пенелопе Крус от Съюза на артистите, Испания

Официална селекция, Берлинале 2017

Вашият коментар