Премиера в България: 13.11.2015г.
Световна премиера: 30.06.2015г.
Жанр: Анимация, Приключенски, Комедия
Продължителност: 86 минути
Формат: 2D/3D
Сценарист: Рос Михалко, Мелани Симка, Майкъл Симка, Давид Б. Танър, Лигуо Зенг
Режисьор: Нелсън Шин, Мелани Симка
Озвучен от: Царина Юхновска, Стоян Цветков, Йоанна Микова, Явор Караиванов, Кирил Бояджиев, Момчил Степанов, Петър Бонев, Константин Каракостов
Разпространител: Тандем филм / Grindstone Entertainment Group / Lionsgate Home Entertainment

Когато Жабешкият крал обявява, че който спечели Жаболиадата ще се ожени за дъщеря му, принцесата бяга от двореца. Облечена като обикновен жабок, тя се сприятелява с уличния продавач Дъжд и неговия помощник, поповата лъжичка Малкия Кен. Принцесата се влюбва в Дъжд, докато той тренира за игрите. Междувременно Жабешкият крал има личен кошмар при появяването си пред народа, и тъй като дъщеря му не е до него, той подготвя фалшива принцеса за нейна дубльорка. Тогава Малкия Кен научава, че четирима други състезатели са шпиони на безмилостния Змийски крал, който замисля поредното си нападение срещу Кралството на жабоците.

ЗА ГЕРОИТЕ

 

Дъжд е уличен продавач с груба красота. Той е безстрашен, оптимист и тарикат. Включва се в Жаболиадата по случайност, въпреки че няма никакво намерение да се жени за кралската награда. Междувременно се сприятелява с дегизираната жабешка принцеса.

Жабешката принцеса има големи, будни очи, дълги мигли и стройно тяло. Тя напълно преобразява физическата си външност, за да се представи като мъж от простолюдието на име Джаки, и така случайно се включва в Жаболиадата.
Малкия Кен, най-добрият приятел на Дъжд, е полупораснала попова лъжичка. Той има ръце, крака и опашка, но никога няма да стане жаба. Благодарение на неговата детективска работа е открит грандиозния заговор на змийския крал за поредно нападение над жабешкото кралство.

 

Топчо е бодигарда на принцесата, който я защитава, когато тя бяга от двореца. Той й е напълно верен, стига стомахът му да е пълен, за предпочитане с джънк фуд. Огромното му тегло е най-ефикасното му оръжие, което той използва като скача от огромни височини върху мишените си.
Кралят на жабоците е гигантско земноводно и е винаги изискано облечен. Макар да има свиреп вид, сърцето му е меко. За да привлече интереса на поданиците си към предстоящата Жаболиада, той обявява, че победителят ще стане негов зет и наследник.

 

Жабешката кралица е съсипана, когато научава, че дъщеря й е избягала от двореца, тъй като тя няма никакъв опит във външния свят. По време на игрите, тя става отявлен привърженик на Джаки, без изобщо да подозира, че това всъщност е собствената й дъщеря.
Очилатко е най-ловката жаба на Жаболиадата. Той може да бяга бързо като светкавица, което е и неговата емблема.

 

Мраз е млад богат жабок, който е облечен в скъпи дрехи и пътува със собствен антураж. Той вярва, че всичко може да се купи с пари, но се научава на смирение, когато семейните му връзки не успяват да му осигурят победа в Жаболиадата и сватба с принцесата.

 

Големия Гуа е най-високата, най-голямата и най-силната жаба на игрите. Той има две малки очички на широкото си лице, което плаши всичките му конкуренти.
Змийският крал е най-страховитото същество в джунглата. След като жабешкия крал отсича опашката му, той я е заменил с жестоко оръжие, което може да прониже и най-силната броня. Мечтата му е да замрази всяка една жаба, затова изпраща шпиони на Жаболиадата.
Фалшивата принцеса – на име Принцеса – е посрещната топло в двореца от жабешкия крал, за да прикрие бягството на дъщеря му. Тя е толкова грозна, колкото истинската принцеса е красива. Въпреки страховития си външен вид, тя има добро сърце.
Едноокия треньор – който се облича като пират, прикривайки едното си око с лист – е марионетка на змийския крал. Той изготвя фалшиви тренировки за Жаболиадата, за да угои състезателите. Неговият змийски господар му е обещал да получи жабешката принцеса след победата.

 

Голямото Каре – самопровъзгласени за „Творци на хаоса“ – вършат черната работа на змийския крал под командването на Едноокия треньор. Те буквално осигуряват тежката артилерия за Жаболиадата, използвайки огромен арсенал от оръжия.

 

 

ЗА РЕЖИСЬОРА

Роден през 1939-та година на територията на днешна Северна Корея, Нелсън Шин се мести със семейството си в Южна Корея през 1951-ва година. Той заживява в Лос Анжелис през 1971-ва, точно когато местните телевизии дават началото на съботните сутрешни програми, насочени към децата, и започва работа като асистент аниматор, като работи по такива класики като „Розовата Пантера“ и „Патока Дъфи“. През 1988-ма година основава студио „Аком“ в Сеул, което става център за международните поръчки в Южна Корея, осигурявайки първите сезони на „Семейство Симпсън“. Сред най-любимите му проекти от този период са телевизионния сериал и игралния филм „Трансформърите“. В средата на 90-те, Южна Корея създава почти 50% от световната анимация, като „Аком“ е най-именитото студио. През 2005-та година анимацията „Императрица Чунг“, копродукция на Северна и Южна Корея, създава прецедент като е пусната едновременно в двете държави. През 2010-та той е избран за президент на Международната асоциация за анимация, пост на който остава до 2012-та година. Оттогава той е почетен президент на Китайския институт за анимация, където създава новата вълна в анимацията с триизмерния ЦАРСТВОТО НА ЖАБОЦИТЕ.

Скоро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here