THE LEGEND OF TARZAN_Poster_BGВалц също е възхитен, че Йейтс го кани да съдейства в изобразяването на този остроумен, находчив, и от време на време, безмилостен представител на белгийската корона. „Дейвид бе изключително отворен към моите предложения, и това беше една от съблазните на проекта за мен, – уточнява Валц. – Да имаш възможност да се отдадеш на работния процес и усетиш, че си бил чут, е наистина чудесно.“
Единственото съжалява затова че сценарият не включва никакви общи сцени с партньора му от Джанго без окови, Самюъл Л. Джаксън. Но немският актьор съумява да се наслади на работата на Джаксън във филма. „Имаше много тежки ситуации, но нито веднъж той не допусна това да се усети пред камерата – винаги беше блестящ. Той е истински актьор! Иска ми се да изиграя цял филм, всички сцени, само аз и Сам!“ – добавя той с усмивка.
Оказва се, че чувствата са взаимни. „Това би било страхотно! – смее се Джаксън. – Аз също бих направил всичко с Кристоф.”

The-Legend-of-Tarzan-Official-Trailer-2-8
Когато срещаме Джаксън на снимачната площадка, емблематичният актьор ни казва, че вероятно най-завладяващият аспект на проекта за него е образът, който Йейтс иска да пресъздаде на екрана: Джордж Вашингтон Уилямс, реален персонаж от истинския живот, сравнително непознат герой от американската история през XIX век, който става неочакван съюзник на Тарзан във филма. „Джордж Вашингтон Уилямс е бил човек с толкова много таланти и изключителна смелост! На 14 години той отива да се бие в Гражданската война, – разказва актьорът. – След това работи към правителството, става проповедник, и е направил толкова много други неща. Така че за мен това е една възможност хората да знаят, че исторически е съществувал такъв човек, който действително е заминал за Конго и е написал писмо до крал Леополд II какво се случва с населението там. Надявам се хората да изгледат филма и да разровят телефоните си и да потърсят информация в Google за Джордж Вашингтон Уилямс и да разберат какво всъщност е направил за Конго“.

The-Legend-of-Tarzan-Movie-christoph-waltzРазбира се, действителният Уилямс не се е състезавал през конгоанската джунгла с Тарзан, но Джаксън казва, че това прави „забавни взаимоотношенията“ между непасващата си двойка, и е леко намигване към тъмния период от историята на Африка. „Очевидно е, че разказваме измислена история, – отбелязва Джаксън, – но аз обичам реалността на това, което се случва вътре в нея. И Дейвид представя този елемент по един много истински и позитивен начин.“
Развеселеният Джаксън определено е силно привързан към проекта. Той с усмивка си признава, че от детство има афинитет към легендата за Тарзан. „Като малък се люлеех по въжетата в моя квартал и се преструвах, че съм Тарзан“.

Гледаме „Легендата за Тарзан“ в България официално от този петък, 8 юли 2016г. Разпространява Александра Филмс.

324A434600000578-0-image-m-24_1458227795925

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here