Books-of-Blood-3ИК Колибри представя том 3 от култовия сборник „Кървави книги“, носител на наградите „Уърлд Фентъзи“ и „Бритиш Фентъзи“!

„Кървави книги, том 3“ (превод: Иван Атанасов, стр. 260, цена: 14 лв.) предлага нова серия от шокиращи разкази, гарнирани с черен хумор. Те ще ви внушат силата на киното и древните детски кошмари, ще ви срещнат с един отмъстителен дух, който ненавижда порнографията, ще ви разкрият тайните на морските течения и ще се опитат да ви погубят, а ако все пак оцелеете, ще ви се иска да сте мъртви, защото няма да сте същите. Да четеш Баркър е като да ровиш между пластовете на своето подсъзнание и да се давиш в ирония, бичуваща недъзите на съвременната действителност.

Освен изкусен ловец на истории, Клайв Баркър е сценарист, режисьор, актьор и художник, който печели популярност с лекота, заради необузданото си въображение и умението да обвива ужаса в метафори. Колкото зловеща, толкова и красива – неговата сюрреалистична проза се отличава с поразителна дълбочина. Шестте тома на елегантно-страховитите „Кървави книги“ са издадени в повече от 40 държави с неимоверен успех. Името на писателя се асоциира с първокласна хорър и фентъзи литература, а много от произведенията му, включително разкази от тази поредица, имат незабравими филмови и сценични адаптации.

Вашият коментар