Във всеки епизод на „Диви същества с Доминик Монахан“ по Viasat Nature в понеделник от 20:10 с повторение в петък от 21:00, актьорът Доминик Монахан („Властелинът на пръстените“ и сериала „Изгубени“) отвежда зрителя в изпълнено с екшън търсене, докато проследява от близо някои от най-редките, понякога страховити, понякога застрашени същества на планетата.

В настоящия сезон Дом разширява търсенията си към още по-големи и редки животни – индийска кобра в Шри Ланка, летящ гущер на Филипините, китова акули край Мозамбик и митичния Ай Ай от Мадагаскар са само няколко от съществата в списъка на му този път.

Монахан, който също е и продуцент на предаването, отвежда зрителя на пътешествие в такива прекрасни места като дъждовните гори на Бразилия, Амазонка и Перуанските Анди. По пътя си, той попада на оживени локации, странни експерти и много животински видове, които обитават великолепно диви кътчета на нашата планета, като дори открива един напълно нов вид паяк, наречен на него – паякът Монахан (или Ctenus monaghani).

В епизодите през юни ще видите:

Епизод 9: Перуанските Анди – Водна жаба от езерото Титикака от 19 юни

Дом е в Перу в търсене на една от най-странните – и най-големи – амфибии в света, водната жаба от езерото Титикака. Одисеята на Дом минава през плуване с морски лъвове, пускане на кондор в полет, опитване на „викуня“ и среща с една от най-уникалните култури на света: хората уру от плаващите тръстикови острови на езерото Титикака. В епично пътуване, което започва на морското равнище и стига до 5 000 метра над него, Дом се бори с жега, студ, височинно изкачане и прежурящото слънце на Андите. Но ще открие ли рядката жаба от езерото Титикака?

Епизод 10: Бразилия – Гигантски мравояд – от 26 юни

След ден в шумотевицата на Сао Паоло, Дом се запътва към Пантал в Бразилия – най-голямото мочурище в света. Той търси най-странното животно на Пантал, гигантския мравояд. С 60-сантиментров език, който може да прихване 35 000 термита на ден, гигантският мравояд прилича на жива прахосмукачка. Като ползва едно ранчо за база, Дом претърсва Пантал със самолет, лодка и на кон. Но да откриеш гигантския мравояд в такова обширно блато не е лесно.

Виртуална джунгла, където можете да видите част от „Диви същества с Доминик Монахан“ се намира ЕТО ТУК!   

„Диви същества с Доминик Монахан“ се излъчва във Великобритания през 2012 г., а през 2013 г. – в САЩ и Канада. След излъчването на сезон 2, Travel Channel купува поредицата. Тя е номинирана за „Най-добра риалити поредица“ на 3-ите годишни Critics’ Choice тв награди и за „Изключителна риалити поредица без сценарий“ на 66-ите творчески награди Emmy.

Епизодите се излъчват по VIASAT NATURE премиерно всеки понеделник от 20:10 часа с повторение в петък от 21:00 и неделя от 16:30.

Вашият коментар