Мъдрост, състрадание, смелост, мощ, суперскорост, свръхкибернетични сили и няколко разбиващи Бат-транспортьори. Дали комбинацията от всичко това ще е достатъчна, за да се спаси света от тази сериозна заплаха, която нараства неумолимо?

БАТМАН

Възрастта предопределя опита, особено ако сте Брус Уейн, който се е подвизавал като бдителния Черен рицар повече от половината си живот. Той е виждал всичко… или поне така си мисли. Умения в бойните изкуства, изключителната сила и издръжливост, високотехнологични костюми, последно ниво оръжия и джаджи, блестящ интелект и огромни лични ресурси – всичко това му е под ръка, всичко това е така подредено, че той може да действа сам.

Досега.

Фактът, че Брус Уейн прибягва до помощта на други е отражение на тази негова същност, която той с болка се опитва да прикрие, но всъщност е в основата на неговата личност и популярност. Бен Афлек, също и изпълнителен продуцент на филма, влиза за трети път в костюма на героя, който според актьора служи като мост между хората и мета-човеците. Сега Батман ще трябва да изгради връзката между героите, сред които и е самият той.

 „Хората не са равнодушни към Батман, защото от една страна той е супергерой, а от друга е точно като всички нас“, отбелязва Афлек. „Той се чувства уязвим; кърви, ако бъде ранен. В своята същност той е истински човек, но освен това е супергерой. При него са в сила всички възможни противоречия, които правят историята му още по-интересна“.

„Комиксите за Батман са едни загадъчни истории“, продължава той. „Загадки за човешката същност, характер и идентичност, мистерия какво всъщност представлява човек и дали някога ще бъде намерен отговор на този въпрос“.

Сега, след смъртта на Супермен, Батман трябва да се разрови в душата си и да открие желанието не само да приеме чужда помощ, но и активно да започне да търси такава помощ. Поне веднъж той трябва да работи с други и за да го направи, трябва да стане… по-приятен.

Роувън отбелязва: „Никога не бихте определили Батман като приятна личност, но сега в този конкретен случай Бен го представя точно в тази светлина, защото героят се опитва да излезе на светло и да намери начин да убеди другите да работят заедно с него. Прекрасно е да видиш Бен, който представя героя в съвсем различна светлина. Разбира се, има си ги и мрачните оттенъци в характера. Все пак, това е Батман. Но той проявява и чувство за хумор в резултат на тези усилия, които са му толкова непознати, и Бен е страхотен в тези сцени“.

Първата личност, която всъщност търси Брус, е тази, с която той заформя нещо като приятелство – Даяна Принс. Брус веднъж й казва, че усеща една задаваща се атака. А когато става въпрос за чувството на Батман за предстояща опасност, той обикновено е прав. Все пак, „Брус направи грешка със Супермен и това му коства първия истински съюзник и огромна загуба за целия свят“, казва Афлек. „Той няма да направи тази грешка отново“.

Вашият коментар