„Отдалече се задава заплаха“, предупреждава Брус Уейн.

„Не се задава“, отговаря Даяна Принс. „Вече е факт“.

      В „Лигата на справедливостта“ Земята е атакувана от най-зловещите извънземни сили, развихря се един античен злодей, който се възползва от нейната уязвимост след смъртта на сина на Криптон. Ако човечеството има шанс да оцелее, Батман и Жената чудо трябва да убедят своите нови попълнения мета-човеци Киборг, Аквамен и Светкавицата да обединят сили в битката за спасение на планетата.

Скоро след като видяхме за последно Брус и Даяна да поемат всеки по своя път, историята събира тези двама герои, които макар да имат еднаква цел, я преследват по различен начин. Тяхната взаимна мотивация, да постъпят правилно,  така че саможертвата на Супермен да не е напразна, ги кара бързо да намерят общ език и да се изправят срещу Степенуолф, огромен воин от ужасяващия свят на Апоколипс, който жадува да завладее света и да го превърне в свой собствен. Той не е обикновен злодей и ще могат да го победят само необикновени сили.

Зак Снайдер обяснява: „Само идеята да съберем на едно място героите от Лигата на справедливостта, които да заемат своето място в кино вселената като екип и да се впуснат в невероятно приключение… самата идея беше безкрайно вдъхновяваща“.

Чарлс Роувън, които е продуцирал няколко филма в жанра, казва: „Една от причините да продуцирам тези филми е, че се чувствам възнаграден – да се отдаде почит към традицията, да се открият нови начини за нейното пресъздаване чрез различни средства и да се разшири комиксовата вселена. Надявам се като резултат всеки да намери нещо за себе си, независимо дали става дума за феновете от години или за нови такива. И сега, с всички тези герои, събрани за първи път заедно, имаме възможност да представим няколко нови образа, които зрителите да опознаят… и да следват оттук нататък“.

Във филма загубата на Супермен – и на надеждата като цяло – е катализатор на всичко, което се случва. Но времето за тъгуване е малко, а за предприемане на действия – още по-малко. Земята е уязвима, лесна за атакуване заради тази празнина. И защото героят, който воюваше за надеждата и справедливоста, вече го няма, Лигата трябва да се обедини в негова памет и да се бори за света, който той е спасил.

Продуцентът Дебора Снайдер добавя: „Възможността да съберем всички тези герои, които са уникални сами по себе си, и притежават различни сили и способности, за да видим колко силни могат да бъдат като екип, беше вълнуваща. Без да споменавам неотложността на тяхната мисия. Нямат време за подготовка. Те трябва да действат от момента, в който се събират заедно, защото срещу тях е изключително труден противник“.

Със създаването на Лигата, историята ни отвежда до края на Земята и отвъд: от мрачния Готъм до Сентрал Сити, от пренаселения Париж до вледенената пустош на Исландия, от Темискира до Атлантида, и от шумния Метрополис до спокойния Смолвил. Ако Брус и Даяна успеят да съберат останалите за тази            чудовищна битка, в която на карта са заложени всички техни светове, те ще се превърнат в най-великия отбор от супергерои във вселената на DC.

Вашият коментар