panicover.inddВ разгара на есенния сезон издателство „Ентусиаст“ публикува най-новия роман от Лорън Оливър – авторката на бестселъра „Делириум“. „Паника“ е разтърсващ разказ за приятелство, вярност, оцеляване и смелост, който отговаря на въпроса: „Колко далеч си готов да стигнеш, за да избягаш от живота, който водиш?“

Авторката на най-успешната и вълнуваща поредица за тийнейджъри в света отново предизвиква почитателите си със своя последен хит, който вече се превърна в бестселър във Великобритания, Франция и Германия. Този път Лорън Оливър поднася наситена с напрежение и свръх реалистична история, която държи читателите нащрек до последната страница. Действието се развива скоростно, историята бързо се надгражда. Всяка отделна случка е все по-напрегната, емоционална и завладяваща, а развръзката оставя и най-хладнокръвните читатели без дъх! И това не е всичко.

В края на всяка учебна година учениците от местната гимназия играят на „Паника“ – опасна игра, с потенциален риск за живота на участниците, в която залогът е висок, а наградата – още по-голяма. Всеки от гимназистите има причина, заради която да участва. Победителят в тази безпощадна игра може да е само един – този, който не се паникьоса. Предизвикателствата обаче не са по силите на всеки, а тази година играта излиза от контрол. Някои няма да оцелеят. Страхът е навсякъде, а има участници, които са мотивирани от отмъщение и търсят възмездие.

Хедър не си е и помисляла, че един ден може да се състезава в „Паника“, а още по-малко пък е мечтала, че може да прибере голямата парична награда. Тя никога не се е смятала за безстрашна, за човек, готов да се бори, за да изпъкне сред другите. Но когато приятелят й скъсва с нея, тя осъзнава, че няма какво да губи и скоро ще разбере, че е по-смела, отколкото си е представяла.

Додж никога не се е боял от „Паника“. Неговият истински мотив да участва в рискованата игра е отмъщението. Тайната ще му вдъхва сили и ще го тласка да продължи напред до финала. Но има нещо, което не знае: не само той крие тайна. Всеки има причина, заради която да играе.

Другите двама главни герои в „Паника“ са Натали и Бишъп, приятели на Хедър. Натали е егоистична тийнейджърка с амбиции да покори модния подиум. И е готова да плати цената за това – дори и когато тази цена се оказва по-възрастен и далеч от привлекателността мъж. Бишъп е единственият „мъж на място“ в книгата – той е опората на Хедър и неин довереник, на когото тя може да разчита.

За тийнейджърите в градчето Карп, Ню Йорк, „Паника“ е единственият начин да направят живота си по-вълнуващ. Опасната игра, превърнала се в ужасяваща традиция, всяка година увлича все повече смелчаци, готови на всичко за огромната сума, която ще получи победителят. Всеки състезател се изправя очи в очи със страха и паниката, а рискът за живота на участниците е все по-осезаем.

lauren-oliver_pic„Паника“ е най-новият роман от брилянтната Лорън Оливър след публикуването на завладяващата тийнейджърска поредица, превърнала се в истински феномен, който вече пет години не спира да вълнува родителите и техните деца. Трилогията „Делириум“, „Пандемониум“ и „Реквием“ се радва на толкова голям успех, че в момента в САЩ по нея се прави екранизация. „Паника“, най-новата книга на американската авторка, също е напът да завладее младите читатели по света и да плени милиони тийнейджърски сърца.

Вашият коментар