Loving-SabotageИзлезе поредния, дванайсети роман на ексцентричната белгийска писателка Амели Нотомб!

Aмели Нотомб: Това, което наричате мои романи или мои герои, то ме създаде. Преди това не съществувах.

Книгите ми се раждат сами, без обаче аз самата да се чувствам тяхна пленница.

В „Любовен саботаж“ (превод: Светла Лекарска, цена: 12 лв., 120 стр.) Амели Нотомб се разделя с любимата си Япония, за да открие Китай – една от онези държави, които „действат като наркотик“. И където децата на дипломатите водят сурови битки помежду си – така се оказва. Но тъкмо в Китай Амели ще изпита първите любовни трепети в живота си – предизвиква ги надменната, недостъпна Елена.

Aмели Нотомб: Не случайно избрах глагола саботирам. Не знаех нищо за етимологията му, но чувах в него думата сабӝ и мислех за моите тичащи крака. Елена искаше да се саботирам за нея, тоест да се стъпча със собствените си крака. Тичах и си представях, че земята е моето тяло и че го тъпча с дървени обувки, за да се подчиня на моята хубавица, и че ще го тъпча, докато изпадне в агония.

1Най-четената френскоезична авторка в света е родена през 1967 г. в Кобе, Япония. Успехът я съпровожда вече две десетилетия – романите й са неизменно на челните позиции по продажби. Амели Нотомб e несъмнено една от най-ексцентричните и талантливи писателки на нашето съвремие.

Нейният стил е лапидарен, нестандартен, едновременно бистър и драматичен, прелива от ирония, сарказъм и самоирония и смело флиртува с лудостта, но никога не прекрачва границата на добрия вкус. И нещо много важно. НОТОМБ ДЪРЖИ ДА ЧЕТЕМ КНИГИТЕ Й НА ЕДИН ДЪХ – „БЕЗ СПАСИТЕЛНА ЖИЛЕТКА, БЕЗ РЕЧНИК, НЕВАКСИНИРАНИ, И БЕЗ ВЪЗКЛИЦАНИЯ“.

Припомняме ви всички издадени в България произведения на Амели Нотомб до този момент: http://www.colibri.bg/resultsa.php?author=21

Вашият коментар