Романтикът Никола Баро се превърна в любимец на всички читателки още с първия си роман, публикуван на български език от издателство „Ентусиаст“, „Една женска усмивка“. Последваха „Една вечер в Париж“„Жената на моя живот“, „Париж винаги си заслужава“ и „Ще ме намериш накрая на света“. В края на май младият френски писател се завърна с новата си книга – „Кафенето на малкото чудо“.

„Кафенето на малкото чудо“ е нежна и романтична приказка, която ни отвежда в прекрасна зимна Венеция. Когато красивата ви червена чанта политне от някой венециански мост към гондола с японски туристи, не бързайте да се отчайвате – това може да е началото на романтична любов. Така се случва и с университетската асистентка Нели.

Тя е млада, красива, притеснителна, наивна мечтателка и… тайно влюбена в професор Бошам – преподавателя й по философия. Когато Нели най-сетне се решава да му сподели за чувствата си, светът се срутва под краката й – той се връща от пътуване, сгоден за красивата си колега Изабела Сарти.

В изблик на отчаяние, Нели решава да изрине всичко ненужно от живота и къщата си и се натъква на отдавна забравен под леглото стар кашон с книги. Гравираното посвещение в една италианска книга привлича вниманието й: Amor vincit omnia. Любовта побеждава всичко. Същият надпис е гравиран и на стария гранатов пръстен, подарен й навремето от баба й Клер.

Нели се впуска в преследване на истината за връзката между посвещението, пръстена и баба си. Така се озовава в очарователната зимна Венеция. Серенисима й е подготвила изненади, които доказват, че любовта наистина побеждава всичко. Дори и страха от летене.

Най-новото заглавие от безспорния създател на бестселъри Никола Баро е удивителна и вдъхновяваща история за преживяването и намирането на любовта, за красотата на миналото и за късмета, който може да ни очаква зад следващия ъгъл на живота.

Вашият коментар