Любопитни факти за заснетия у нас епизод на „Гомор“ 

Историята: Любопитни факти по историята- много. Сериалът е създаден по едноименния бестселър на Роберто Савиано и разказва историята на безмилостния неаполитански престъпен синдикат Камората през погледа на дясната ръка на кръстника на клана – 30-годишния Чиро (Марко Д‘Аморе).

Епизод 3: заснетият у нас епизод е излъчен и на премиерата на сериала в Рим (ноември 2017) и е определян от създателите на поредицата като един от най-ярките епизоди за сезона, в които се развива сюжет, достоен за самостоятелен филм. Снимките у нас включват локации като площад „Александър Невски“, „Министерство на спорта“, бул. „Витоша“, кварталите „Студентски град“ и „Люлин“, нощни клубове и паркинга на летище „София“.

В четвъртък (29.03.2018г.) HBO България организираха официална премиера за сериала (за която ви информирахме тук). В дъното на публикацията може да видите огромна галерия със снимки от събитието. Всички кадри, са собственост на HBO България!

Визитки на водещия актьорски състав в епизод 3

Александър Сано

Роля в Гомор: Младен, син на мафиотски бос от квартал Люлин, „Гомор“ сезон 3, епизод 3

Актуална визитка: в момента репетира моноспектакъл, създаден по четири текста на Георги Иванов (от проекта „Пощенска кутия за приказки“). Скоро ще го видим в главна роля във филма „Революция Х“. От май месец започва снимки в голяма международна продукция.

За ролята на Младен в „Гомор“ бива избран след дълъг кастинг на два етапа, който е продължил близо 4 месеца.

Боряна Маноилова

Роля в Гомор: Елвана, албанско момиче, „Гомор“ сезон 3, епизод 3

Актуална визитка: студент 3-ти курс в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор д-р Атанас Атанасов. Внучка е на скулптора Георги Чапкънов, а майка й е актрисата Албена Ставрева. Участието в „Гомор“ е първата й по-съществена роля, но като дете е имала епизодични роли във френски продукции. След третия сезон на „Гомор“, чиито снимки завършват през 2016-та година, Боряна се снима в немска продукция в Баку, Азербейджан. Филмът се очаква да излезе през 2019-та година.

Избрана е за ролята на Елвана сред 100 момичета от различни националности. Героинята й е на 16 години, а по време на снимките Боряна е на 19 и за нея това е предизвикателство. Геринята й има сюжетна линия с главния герой Чиро (изигран от Марко Д‘аморе), който я спасява от Младен (Александър Сано).

Марко Д‘Аморе

Роля в Гомор: Чиро, сезони 1,2 и 3; участие в епизода, заснет в София

Актуална визитка: Италиански актьор и писателм познат от „Гомор“, сезони 1-3 и филмите „Спокоен живот“ – 2010 г и „Аляска“ – 2015 г, и двата рeжисирани от Клаудио Купелини – един от водещите италиански режисьори в наши дни. В момента Марко работи по продукцията за заснемането на 4-ти сезон на „Гомор“.

Героят на Марко – Чиро е един от водещите персонажи в италианската мафиотска сага. Именно Чиро води сюжета в България – той идва в София, в Люлин, за да избяга от ситуация в Неапол. В 3-тия епизод Чиро (Марко Д‘Аморе) говори на български.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here