WHITE HOUSE DOWN

ПРОЕКТИРАНЕ НА БЕЛИЯ ДОМ

Резиденцията на Пенсилвания авеню 1600 е не само дом и офис на президента на Съединените щати, но и един емблематичен символ на демокрацията, лидерството и свободата, който привлича милион и половина посетители годишно.

„Когато си в Белия дом, това което най-много впечатлява е, че размерът му всъщност не е голям – това е просто една къща, заобиколена от високи сгради и парк, – казва Емерих. – От друга страна, тя разполага с всякакви модерни технологии, каквито може да си представите, а някои със сигурност не можете. Съществуват най-различни слухове за разположени ракети в околните сгради. Когато се замислиш, това е огромен риск за сигурността – и това е част от историята на нашият филм“.

Със задачата за проектирането и изграждането на декорите се заема дизайнера на продукцията Кърк M. Петручели. „Кърк е един невъзпят герой на тази продукция, – казва продуцентът Брадли Дж. Фишър. – Той имаше пред себе си най-големите предизвикателства на филма – изграждане на снимачните площадки и декори. Ние само сме хвърляли по един поглед към стаите на Белия дом, за които знаем, че съществуват – Президентския център за спешни операции, или Кошера, където се работят Тайните служби, който се пада всъщност под Овалния кабинет. А работата на Кърк бе да дръпне завесите и да покани хората да заповядат вътре.”

1183878 - WHITE HOUSE DOWN

„Винаги съм възприемал Белия дом като център на нашето правителство, но какво означава това? Какво е това място? – пита Петручели. – Разбира се, това е най-емблематичният музей на нашето време на американската история.”

Продуцентът и сценарист Джеймс Вандербилт казва: „Най-хубавото на Белия дом е историята за него, и слуховете, които се носят също. Има история на Зелената стая, където е било изложено за поклонение тялото на младия Уили Линкълн, 11-годишния син на президента Линкълн, а майка му Мери Тод Линкълн никога повече не стъпила там. “

1183878 - WHITE HOUSE DOWN

Гледаме „Белият дом под заплаха“ от 17.07.2013г. САМО в кината. Разпространява Александра филмс!

Вашият коментар