rsz_slavi_kolibarov
Шев Слави Колибаров

Майсторите готвачи Слави Колибаров и Шеф Ради Стамболов черпят със стотина сладоледени целувки в Слънчев бряг 

Сред гостите на кулинарната демонстрация с течен азот ще бъде „Мистър България” Румен Георгиев 

Истинско кулинарно шоу ще се развихри в един от най-посещаваните курорти у нас „Слънчев бряг”.  В неделя, 21.07., в бар енд динър La Piazza пред очите на любопитни минувачи и хапващи клиенти ще се приготвят стотици сладоледени целувки и бонбони с билки чрез уникалната технология с течен азот. Демонстрацията ще стартира вечерта, по десертно време, и ще продължи около два часа.

RADI STAMBOLOV
Шев Ради Стамболов

Едното главно действащо лице ще бъде майсторът готвач на заведението Слави Колибаров, който е печелил Oтборната купа на Националния кулинарен конкурс за две поредни години, отличен е с голямата награда на Международния кулинарен конкурс в Турция и е многократен победител в национални кулинарни състезания. Специалният му гост ще е Шеф Ради Стамболов, един от най-добрите майстори на сладките изкушения, който бе жури в телевизионното кулинарно състезание Lord of The Chefs. Освен около стотина сладоледени целувки, майсторите ще приготвят още толкова бонбона с плънка от прясна мента и други билки. С лакомствата, изработени по уникалната фина методика с течен азот, ще бъдат почерпени всички присъстващи.

В единственото кътче на курорта „Слънчев бряг”, където се предлага освен основното интернационално меню и вкусна здравословна кухня, ще бъдат поканени и певици и модели – едни от най-големите почитатели на здравословното, но вкусно хранене, за да докажат как дисциплинираната и полезна консумация вае фигурата. Сред тях ще бъде и „Мистър България 2005” Румен Георгиев.

rsz_463921348606077
Mr. България, РУМЕН ГЕОРГИЕВ

Технологията с течен азот запазва всички полезни за организма вещества, витамините са непокътнати, а самият метод се базира на принципа, че колкото по-малко  е  обработван един продукт, толкова по-добре запазва и вкусовите си качества.  Температурата на изпарение на течния азот е -196С, поради което се ползват специални ръкавици и очила.

Вашият коментар