Пространството на галерия INTRO е мястото, което е избрал за своята самостоятелна изложба Камен Танев. Автор с изявен и разпознаваем стил и начин на изразяване, той владее до съвършенство работата с материал, балансира обемите и формите внимателно и прецизно, провокира и задава различни посоки.

Монументалните пластики на Камен Танев са отдавна познати в чужбина, негови творби са селектирани за участия в престижни международни конкурси, арт фестивали и симпозиуми в цял свят. Един от най-големите му успехи е безспорно поставянето на негова пластика в пространството пред Азиатският музей на модерното изкуство в Тайван.

Всичко, което скулпторът създава е белязано от монументалност, независимо от материала и мащаба. Не случайно наименованието на настоящата изложба е „Малък монумент“.

Камен Танев е автор, които обмисля и развива една идея в материал, създава необичайни гледни точки, в различни мащаби и множество трансформации. С творбите си той търси изразителност и динамика, опитва се да де материализира камъка и да му придаде повече мекота и деликатност. Неговите пластики се развиват в пространствени композиции, в които гравитират сфери и тела, покрити с „меки“ вакуумирани материи. Авторът последователно избира геометрични тела, които изследва и поставя в сложни трансформации, които носят силния заряд на артистична свобода и сетивна асоциативност.

В изложбата в галерия INTRO Камен Танев е изградил един цялостен визуален код, който обединява едни от най-силните му серии „Генезис“, „Links“, „Аполон и Венера“. Енергията на тези абстрактни, наситени с много движение форми, синтезират неговият пластически подход по един наистина въздействащ и запомнящ се начин.

Диана Драганова – Щир

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here