Марк Хамил: Не ми пука за Епизод 9 и за евентуално завръщане към Междузвездни Войни

С излизането на „Междузвездни войни: Последните джедаи“ на Blu-ray и DVD, ангажиментите на филма към пресата приключват. Марк Хамил вече има възможност да сподели със света как в действителност се чувства. Човекът, който завинаги ще остане Люк Скайуокър каза „ВЕЧЕ НЕ МИ ПУКА“ на въпрос за евентуално завръщане към Междузвездни войни след смъртта на Кари Фишър. Той спокойно би могъл да се завърне към Епизод 9 на Джей Джей Ейбрамс, под формата на Force Ghost. Но очевидно идеята не е от сообено значение за актьора, след смъртта на Фишър през декември 2016г. Героят Хан Соло е мъртъв, Лея няма да се върне за следващия филм. Сега Хамил не е сигурен дали ще се върне, въпреки, че е последният, който БИ могъл да го направи.

В едно негово интервю става ясно, че ще са нужни изключителни доводи, за да бъде убеден да се завърне. Той никога не се е притеснявал да изразява мнението си, дори по време на прес кампанията за Последните Джедаи.

Вече ме питахте дали бих се върнал. Истината е, че не ми пука особено.

Смъртта на Кари Фишър дълбоко порази Хамил и семейството му. За това би било трудно да се развълнува за работа по следващ филм от Междузвездни войни. Той самият е споделял не веднъж, че завръщането към поредицата е обезсмислено, тъй като Кари Фишър е НЕЗАМЕНИМА. Lucasfilm потвърдиха, че НЯМА да върнат дигитално копие на Фишър в предстоящия филм. Това означава, че ще остане една гигантска дупка, която феновете по целия свят ще усетят.

… благодарност за съвместната им работа

Що се отнася до Кари Фишър, Марк Хамил е щастлив, че ИЗОБЩО е имал възможността да работи с нея. А що се отнася до това да иска още от нея в Междузвездни войни, той отговаря, че е благодарен за времето, което двамата са прекарали рамо до рамо на снимачните площадки. Марк Хамил, Кари Фишър и Харисън Форд бяха една от водещите причини феновете да отидат да гледат новата трилогия. Lucasfilm са наистина притиснати от събитията, в стремежа си да направят Епизод 9 не по-малко добър от предхождащите го два филма.

Настоящите емоции на Хамил за завръщане към тази далечна галактика са разбираеми. Наистина би било трудно, ако продуцентите ще се опитват да го накарат да се върне. Снимките за Епизод 9 започват това лято със или без Хамил.Въпреки смъртта на Скайуокър в предходния филм, феновете се надяваха той да се появи и да води Рей в обучението и за Джедай, до неговото окончателно завършване.  Сега, когато тя има свещените джедайски текстове, може и да няма нужда от него. Ще трябва да почакаме и да видим. Но определено към настоящия момент изглежда, че на Марк Хамил не му пука за епизод 9 и собственото му завръщане.

Източник: Movieweb

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here