Enthusiast_Mafiata-ot-KGB-do-DS_cover-firstМафията или онзи зъл магьосник от руските народни приказки, който никой не можел да убие

Когато смъртта, насилието и възмездието станат неизбежни…

„Ентусиаст“ публикува Мафията от КГБ до ДС. Книга за смъртта, насилието и възмездието“ от Огнян Стефанов. През 60-те години в западния свят нашумява една страховита дума. Днес тя е обикновена чуждица в почти всички основни езици: мафия.  Тя обозначава една от най-ужасяващите сили – структурите на организирана престъпност. За мафията има много сравнения, много е изказано и изписано. По-важно обаче е как се стига да нарушаването на закони, до отнемането на човешки животи, до въздаването на справедливост и кой има право на това, кой избира смърт за живот, как се определя цената и този, който ще я плати.

Книгата Мафията от КГБ до ДС. Книга за смъртта, насилието и възмездието“ от Огнян Стефанов е опит да се проследи историята на мафията, чиято същност познава много добре, още от нейното зараждане. Тя разкрива шокиращи факти за криминалния свят, разказва за живота на престъпните босове, както и за едни от най-влиятелните личности на бизнеса и политическия елит в страната ни. Тук си припомняме значими събития от последните години в обществения и политическия живот на България, ставаме свидетели на всичко онова, което се е случвало и продължава да се случва „зад кулисите“.

Авторът разказва за демократичния преход, започнал след 10 ноември 1989 г. и продължил повече от две десетилетия. Поръчковите убийства на влиятелни личности, корупцията по всичките етажи на властта, грабежите, извършени под формата на „приватизация“. От много години той следи отблизо всички дела и скандали, свързани с организираната престъпност в България. Огнян Стефанов дава своята гледна точка за пролетарската диктатура и демократичния преход, за да стигне до диктатурата на „белите якички“, олигарсите, и тяхната нетрадиционна престъпност. С поздрави от Сингапур и с една лъжичка „Софарма“ три пъти дневно, авторът вярва, че фактите около делото „Килърите“ един ден ще станат обществено достояние, че след „Наглите“ ще има някакво възмездие за жертвите. Съобщава ни важна вест за „Октопода“ във време „мътно и недоволно“. Ужасни неща, случили се в нелеката ни нова история.

„Мафията от КГБ до ДС. Книга за смъртта, насилието и възмездието“ ни подтиква да си зададем въпроси: защо мафията в България е в топ 10 на световната организирана престъпност, кой създаде мутрите, „кой дърпа конците“ и да търсим отговори. За да открием: Защо сме една от най-бедните нации в Европа? Кой и защо прикрива престъпници и престъпления? Кой и защо разстрелваше публично надеждите ни всеки ден? Може би е време нещо да се промени. Но затова, пише Стефанов, ни трябва снайпер, за да разтупкаме сърцата на политици и управници, не за друго. Защото смъртта със сигурност не ни е занаят, а в мафията победители няма, има само победени…

Официалната премиера на книгата „Мафията от КГБ до ДС. Книга за смъртта, насилието и възмездието“ от Огнян Стефанов ще се състои на 23 септември 2013 г. от 18,30 ч. в Гранд Хотел СОФИЯ, зала София, ет. 2.

Enthusiast_Mafiata-ot-KGB-do-DS_Pokana

За Огнян Стефанов

Огнян Стефанов е роден през 1954 г. в Плевен. Завършва журналистика в бившия СССР, в гр. Лвов. Работи като журналист във в. „Българска армия”, след това в сп. „Български воин”, а след 1990 г. – в редица печатни издания, сред които вестниците „България“, „Стандарт“ „Новинар“, „Континент“ и „24 часа“. Огнян Стефанов е създател и главен редактор на електронното издание frognews.bg, както и на в. „Торнадо“. Автор е на сценарии за документални филми и съавтор на книгата с интервюта, посветени на прехода след 10 ноември 1989 г. – „Да живей България!”. На 22 септември 2008 г. Стефанов е жестоко пребит от неизвестни нападатели и дълго време е в кома. Оживява по чудо и благодарение на екипите медици от ВМА. Преживяванията си, както и събитията, които предшестват нападението над него, той разказва в документалния трилър „Кома“. В „Мафията от КГБ до ДС“ Стефанов  изразява болката и страданието си, както и своята съпротива срещу случващото се в страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here