human3Легендарният фотограф лично ще представи филма в София

Четвъртото издание на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs ще бъде закрито на 6-ти октомври в Дома на киното с режисьорската версия на филма „Човек” на френския фотограф Ян Артюс-Бертран, който лично ще поздрави зрителите в залата.

„Човек” е сниман в период от 3 години, като режисьорът интервюира над 2000 човека от 60 страни. Всеки един от участниците отговаря на въпросник с 40 въпроса, засягащи общочовешки теми като любовта, брака, приятелството, човешките права и престъпността. Историите се редят една след друга от екрана, като участниците остават изцяло анонимни. Разказите са обединени в няколкоминутни тематични блокове, между които зрителите виждат спиращите дъха пейзажи на Ян Артюс-Бертран, заснети из недостъпни места по света.human-2

Българската публика е сред малкото по света, която ще има възможността да види пълната 190-минутна версия на „Човек”. Ян Артюс-Бертран ще сподели със зрителите пред какви трудности се е изправил, докато е снимал мащабния проект и колко човека наброява екипът, отговорен за създаването на „Човек”.

Вашият коментар