Когато заглавието на новия епизод Star Wars: The Last Jedi бе обявено през януари, феновете по целия свят се чудеха дали то е в единствено или в множествено число (Jedi- от английски би могло да бъде и Джедай и Джедаи). Преди време след сериозна дискусия стана ясно, че то е в единствено число (ние СЪЩО ви информирахме за това ЕТО ТУК) ! Това обаче няколко месеца по-късно се превърна в промяна в официалното заглавие за България на филма и то стана „Междузвездни войни: Последните джедаи“. Сега в специално интервю, режисьорът Райън Джонсън потвърди, че заглавието е в ЕДИНСТВЕНО число. Справка тук:

Също така на въпросът ДАЛИ родителите на Рей ще бъдат разкрити във филма, режисьорът сподели, че ДА ще бъдат, но не каза нито дума повече, за да не развали множеството изненади, обрати и шокиращи развръзки. Справка тук:

&nbsp

А що се отнася до новата планета, която виждаме в трейлъра и на снимката долу, Райън Джонсън сподели пред EW, че се казва Crait.

Тя е ееееееей там далече. Много отдалечена. Незасегната. Минерална планета. Има мини на нея. Бялата прах по повърхността е сол, а червената покривка под нея са минералните бази. Планетата е стара, бунтовническа база, която сега е изоставена. В края на краищата ТЯ ще изиграе ключова роля във филма. Бунтовниците от съпротивата, които виждате в трейлъра, се появяват за да се справят с много настъпателна и неизменна заплаха на нея.

„Междузвездни войни: Последните(я) джедаи (й)“ дебютира по българските екрани на 15.12.2017г. Разпространява за страната Форум Филм.

 

Вашият коментар