Е… свърши се! След 31 дни на питане, отговаряне, стискане на палци, желане, печелене, губене, яд, наслада…. октомври се изтърколи и най-обичаният АВТОРСКИ проект на www.cineboom.eu „Месец на книгата“ приключи за шести пореден път. 17 от най-добрите български издателства за поредна година ни подкрепиха в нашата мисия ДА НАСОЧИМ вниманието ви към книгите, към четенето, към значимото. Това са:

ИК Бард, ИК Егмонт, ИК Колибри, ИК Ера, ИК Ибис, ИК Лъчезар Минчев, ИК Жанет 45, ИК Intense, ИК Пергамент Прес, ИК Обсидиан, ИК Ентусиаст, ИК Ciela, Артлaйн Студиос, ИК Емас, ИК Изток- Запад, ИК Deja Book, ИК Sky Print

Благодарим ви колеги за поредна година. Поставихте МНОГО усмивки на лицата и много желание в сърцата през изминалия един месец. Ето и кратка равносметка за резултатите и интересът, който „Месец на книгата 6“ успя да предизвика!

От 200 до почти 500 човека се регистрираха за участие ВСЕКИ ден. Фейсбук постовете на книгите достигнаха до над 50 000 души. Правилните отговори на въпросите бяха над 9000. Книгата отчела най-много регистрации (точно 490 човека в рамките на посветения и ден) бе „Всичко, всичко“ на ИК Ибис. Страницата на проекта www.books6.cineboom.eu е регистрирала над 28 хил. УНИКАЛНИ посещения, в рамките на „Месец на книгата 6“. Най-посещаваната страница на книга, е тази на „Фантастичните животни- оригинален сценарий“- регистрирала над 1300 уникални посещения в рамките на проекта.

Тази година се подготвихме за това събитие още от лятото с 15 последователни анкети, за да напипаме вкусовете на читателите, на феновете, които ще се интересуват от това, което се случи през Октомври.

„Месец на книгата“ е авторски проект на CINEBOOM, който за шеста поред година, прави опит да припомни на родните младежи (а и не само), че четенето НЕ Е отживелица, че в България продължават да се издават изключително актуални и интересни книги, които заслужават вашето внимание. Ние ще продължим и в „Месец на книгата 7“ да приковаваме вниманието ви в най-доброто, което родния книжен пазар може да предложи.

Благодарим ви и ще се видим отново през Октомври 2018г. с „Месец на книгата 7“ и един КОРЕННО различен механизъм, за провеждане на събитието. А до тогава- не спирайте да четете!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here