Mladostta-na-magyosnikaКолекцията на библиотека „Галактики“ става все по-богата и неустоима – излeзe от печат „Младостта на магьосника“, дело на руския чародей на фантастиката Евгений Лукин!

Действието в „Младостта на магьосника“(превод: Владимир Райчев , стр. 384, цена 18 лв.) се развива в измислената област Суслов, в една алтернативна реалност, в която Съветският съюз отдавна не съществува, а Русия е на прага на тотален разпад. Магьосниците от малкото градче Баклужино водят кротка, но постоянна битка с противниците си от областния център и местните политически опоненти – православни комунисти и комсобогомолци. Авторът ни среща с младия магьосник Глеб Портнягин, бъдещ президент на селището, и ни потапя в уникалния свят на отвъдното и Астрала, но съвсем не самоцелно – тъжната му ирония се взира в „предизвикателствата“ на постсоциализма…

Евгений Лукин е популярен руски писател-фантаст, роден през 1950 г. в Оренбург. По образование е филолог. Любопитен е фактът, че в продължение на двайсет години твори съвместно със съпругата си Любов Белоножкина. Литературният дует се изчерпва през 1993 г., оттогава Лукин пише сам и вече има в актива си над 30 книги, преведени на различни езици. Най-любими на читателите си остават сборниците с разкази от прочутия „Баклужински цикъл“, с който българските фенове на жанра ще имат удоволствието да се запознаят!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here