Създателят на много хитови песни Красимир Гюлмезов и съпругата му Виолета Гюлмезова (популярни като дует „Шик“), музикалният редактор от програма „Хоризонт“ на БНР Жени Монева, журналисти, скандинависти, колеги и приятели на участничката в едно от изданията на „Гласът на България“ Диляна Йорданова я поздравиха, но не за музикална изява, а за страхотния превод на скандинавския хитов роман „Агнес в леглото“ (изд. „Изида“). Премиерата му се състоя в елитния магазин за дамска мода „Angel Fashion“ в ЦУМ.

Оказа се, че заглавието на книгата подвежда, защото не става дума за еротичен, а за модерен градски роман, който играе ролята на психотерапевтично средство – че не се знае, когато губим нещо, какво печелим.

Младата преводачка каза: „Агнес в леглото“ е както лек и забавен, така и сериозен роман и това го прави толкова интересен и завладяващ. Заедно с главната героиня читателите извървяват пътя към себепознанието, научават повече за хората и за  самите себе си.

Агнес в леглото е и Агнес в развитие. Това е разказът за една жена в търсене на себе си и на истината за това какво действително иска от живота. А не това, което всички останали опитват да й наложат. Изпод хумористичната повърхност проличават и някои сериозни теми, които обаче по никакъв начин не ни натоварват, а точно обратното. Когато прочетем и последната страница, затваряме книгата с усмивка на лицето и изпълнени с усещане за надежда и оптимизъм.“

От тази седмица романът е в най-добрите български книжарници.

Вашият коментар