Мъртвият викинг

Оригинално заглавие: Viking Dead (Мъртвият викинг)

От вторник, 17 април, в 21:00

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Жанр: Антична история/ документалистика

Добре дошли в Мъртвият викинг- свят на тайните гробове. Мистериозни страховити кораби, новооткрити скелети, липсващи крепости и изгубени викингски плавателни съдове.

В новата поредица Мъртвият викинг, водещият археолог Тим Съдърланд пътува до Скандинавия, Естония, Великобритания, за да открие нови интересни факти за света на т.нар. „мъже от Севера“ – викингите. Какво може да ни разкрие анализът на откритите скелети на викинги? Каква е истината за свирепите нападения на места като светия остров Линдисфарн? Какво може да се научи от начина на живот и смърт на викингите? Какво ни казват новооткритите оръжия, артефакти и отдавна изгубени кораби?

Пътешествията на Тим в  му позволяват да се запознае с водещи експерти и историци, които му проправят път през последните открития и теории и обясняват как светът на викингите продължава да разкрива тайните си с помощта на специално заснети възстановки и графични илюстрации.

 

Припомнямe ви, че тази неделя, 1 април, започва гостуването по Viasat History на драматичната поредица „СЕЛЦЕТО“, част от програмата на EPIC DRAMA:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here