Уейуърд Пайнс от 14 май, всеки четвъртък от 21:00 часа

световна премиера

FOX_Wayward Pines_2014 FOX BROADCASTING_COPYRIGHT

Представете си перфектния американски град… красиви къщи, безупречно поддържани морави, деца, които играят спокойно на улицата. А сега си представете, че никога не можете да си тръгнете от там, нямате връзка с външния свят и си мислите, че полудявате. Вероятно се намирате в Уейуърд Пайнс.

Агентът от „Сикрет сървис“ Итън Бърк (в ролята, номинираният за „Оскар“ Мат Дилън – „Сблъсъци“ „Призрачен град“) отива в идиличното градче Уейуърд Пайнс, Айдахо, за да открие двама изчезнали федерални агенти. Итън е логичният избор за тази задача – той е един от най-добрите агенти в офиса в Сиатъл. Освен това познава изчезналият агент Кейт Хюсън (Карла Гугино – „Пазителите“, „Антураж“) по-добре от всеки. Били са партньори и нещо повече. Тъкмо когато Итън забелязва надписа „Добре дошли в Уейуърд Пайнс, където раят е дом“, колата му е ударена от камион. Когато се свестява в болницата на Уейуърд Пайнс, до леглото му стои медицинска сестра Пам (Носителката на „Оскар“ Мелиса Лео – „Боецът, „Treme”).

В болницата Итън малко по малко започва да си спомня какво му се е случило.   Това, което не може да установи е какво не е наред с този привидно идиличен град.  Телефоните не работят, не може да се свърже с жена си и шефа си в Сикрет сървис. Портфейлът, документите, парите и телефонът му ги няма и всички изглежда, че отказват да му помогнат. Докато мистериите продължават да се трупат и да поставят собствените му спомени за скорошните събития под съмнение, той започва да се пита дали не губи разсъдъка си.

Среща се със загадъчния и харизматичен  доктор Дженкинс (номинираният за „Оскар“ Тоби Джоунс – „Момичето“, „Хари Потър“, „Дама, поп, асо, шпионин“) – психиатърът, който го лекува в болница „Уейуърд Пайнс“. Според Дженкинс, при катастрофата Итън е получил мозъчно увреждане, на което се дължи и неговата параноя. Итън не вярва на диагнозата си и смята, че д-р Дженкинс крие нещо. Завързва познанства с майстора на играчки Харолд Балинджър (Рийд Даймънд – „24 часа“, „Много шум за нищо“), както и с Бевърли (номинираната за „Оскар“ и ЕМИ Джулиет Люис – „Истерична слепота“, „Нос Страх“) – сервитьорка, която не мери приказките си и не вярва на никого в Уейуърд Пайнс.

Междувременно, в Сиатъл бившият агент от Сикрет сървис и съпруга на Итън Тереза Бърк (Шанин Сусамон – „40 дни 40 нощи“, „Как да успееш в Америка“) получава обаждане от шефа на Итън Адам Хаслър (Тим Грифин – „Главния заподозрян“). Итън е изчезнал. Засега няма повече информация, а първоначално събраните улики показват, че агентът изобщо не е бил в колата, открита край пътя в покрайнините на Уейуърд Пайнс.

Мистерията само се задълбочава, когато Итън впряга интелекта и непоколебимата си решителност, за да разбули мистриите на този подозрителен град. На всяка крачка той е възпрепятстван от местните жители и най-вече от шериф Поуп (номинираният за „Оскар“ Терънс Хауърд – „Сблъсъци“, „Ритъм и блъф“), обиден от появата на агента, който идва на негова територия и му казва какво да прави. Итън смята, че Поуп е изгубил разсъдъка си. Поуп смята същото за Итън. Единственото, до което води разследването на Итън, е възникването на още въпроси, като всеки от тях води към най-важния въпрос от всички: Какво не е наред в Уейуърд Пайнс?

Мат Дилън като специален агент Итън Бърк

Карла Гугино като Кейт Хюсън

Мелиса Лео като сестра Пам

Джулиет Люис като Бевърли

Терънс Хауърд като шериф Арнолд Поуп

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here