На 12.02, понеделник, от 21:00 часа по HBO е премиерата на „Тук и сега“ – новият оригинален сериал на HBO, който събира Алан Бол („Истинска кръв“, „Два метра под земята“ на HBO и „Американски прелести“) и носителите на „Оскар“ Тим Робинс и Холи Хънтър  в провокираща ума черна комедия, оплитаща междукултурни особености и расово поляризираната съвременна американска култура, изследвайки какво е да бъдеш „друг“ днес. Епизодите ще са налични всеки понеделник още от сутринта и в онлайн стрийминг платформата HBO GO.

Неделната HBO премиера на 18 февруари идва със Скарлет Йохансон и перипетиите на четирите й най-добри приятелки от колежа в една много „Тежка нощ“ в Маями. Съботната премиера по HBO e черната комедия „Уилсън“ с Уди Харелсон и Лора Дърн („Златен глобус“ за поддържаща женска роля в „Големите малки лъжи“). Филмът е по едноименната графична новела на карикатуриста Даниел Клауелс и проследява търсенето на черногледия Уилсън на втори шанс за щастие с жената и дъщерята, които е изоставил преди години.

Четвъртък вечер по HBO e отреден за документалистика – в два поредни четвъртъка на 15 и на 22 февруари феновете на рикендрола, и не само, могат да видят двете части на „Отвъд страниците на сп. „Ролинг стоун„. Документалната лента на Алекс Гибни и Блеър Фостър прави ретроспекция на американската музика и популярна култура през последните 50 години.

Cinemax и Cinemax2 ще предложат американски комедии в събота и в неделя вечер. Комедията „Ергени“ с Джей Кей Симънс и Жули Делпи ще се излъчи в неделя от 21:00 по Cinemax. „Младост в Орегон“ с Кристина Апългейт и Франк Лангела е съботната премиера от 21:30 по Cinemax2. И двете заглавия, макар и с различни сюжети, дават храна за размисъл върху живота с поглед назад към изминалите години, равносметката и силата или желанието на човек да продължи или да не продължи напред.

Неделна HBO премиера: 18 февруари oт 21:00 часа

Комедия „Тежка нощ“, 2017

със Скарлет Йохансон, Зоуи Кравиц, Кейт Маккинън, Деми Мур, Колтън Хейнс, Джилиан Бел

ТРЕЙЛЪР

Пет най-добри приятелки от колежа (в ролите са Скарлет Йохансон, Кейт Макинън, Джилиън Бел, Илана Глейзър и Зои Кравиц) се събират отново 10 години по-късно. Срещата им е отбелязана подобаващо с диво уикенд преживяване в Маями. Партито им придобива смъртоносна окраска, когато без да искат стават причина за смъртта на стриптизьор. В старанието си да прикрият случилото се, те трябва да се сближат или да подложат приятелството си на изпитания.
HBO съботна премиера: 17 февруари 21:00 часа

Комедия „Уилсън“, 2017

с Уди Харелсън, Лора Дърн

Филм по едноименната творба на художника-карикатурист и автор на комикси Даниел Клаус. Уди Харелсън се превъплъщава в Уилсън – самотен, невротичен и честен по изключително забавен начин мизантроп на средна възраст, който отново се сближава със съпругата си (Лора Дърн) и получава шанс да бъде щастлив, когато разбира, че има дъщеря тийнейджърка (Изабела Амара), която никога не е виждал. Той решава да я опознае по своя уникално възмутителен и малко неприятен начин.


HBO документалистика в четвъртък: 15 февруари, четвъртък, oт 23:25 часа

„Отвъд страниците на сп. „Ролинг стоун“ I, 1 еп., САЩ, оригинална продукция на HBO

Режисьор – Алекс Гибни, Блеър Фостър

Документалният филм на HBO „Отвъд страниците на сп. „Ролинг стоун“ проследява в две части последните 50 години американска музика, политика и популярна култура през перспективата на едно списание, което разбра, че рокендролът е нещо повече от музика – това е културна сила, която дефинира поколенията. Режисьор e носителят на „Оскар“ Алекс Гибни („Начисто: Сциентология и затворът на вярата“ на HBO) и носителката на „Еми“ Блеър Фостър („Джордж Харисън: Живот в материалния свят“ на HBO). 

HBO ПРЕМИЕРА НА СЕРИАЛ на сериал: 12 февруари, понеделник, oт 21:00 часа

Драма„Тук и сега“, сезон 1, епизод 1, оригинална продукция на HBO

с Тим Робинс, Холи Хънтър; режисьор Алан Бол

ТРЕЙЛЪР

На пръв поглед Одри и Грег от Портланд, Орегон, са пример за прогресивно, многорасово семейство. Грег (Тим Робинс) е уважаван професор по философия и писател, а съпругата му Одри (Холи Хънтър) – бивш терапевт и настоящ консултант по разрешаване на семейни конфликти в средните училища. Грег и Одри имат три осиновени деца – Ашли, Дюк и Рамон и биологична дъщеря Кристен. Докато Одри подготвя отбелязването на 60-тата годишнина на Грег, в подреденото им ежедневие започват да се появяват пукнатини, заплашващи да разтърсят живота им. Грег и Одри търсят помощ за сина си Рамон от д-р Фарид Шокрани, психиатър от мюсюлмански произход, който обаче има собствени демони, с които да се бори.

Неделна Cinemax премиера: 18 февруари oт 21:00 часа

Комедия, драма „Ергени“, САЩ

с Джей Кей Симънс, Джош Уигинс, Жюли Делпи, Кевин Дън

След загубата на съпругата си Бил (Джей Кей Симънс) и неговият 17-годишен син Уес (Джош Уигинс) се преместват в големия град в опит да започнат живота си отначало. Всеки от тях търси начини да излекува раните си, търсейки комфорт в нови познанства и романтика. Уес се среща с Лейси (Одея Руш), интровертно, но ожесточено момиче, чиято загадъчна личност завладява вниманието му, а Бил среща Карин (Джули Делпи), състрадателена и фина учителка, чиито собствени душевни белези резонират с неговите. Когато връзките им започват да минават през перипетии, Бил и Уес преоткриват себе си и взаимоотношенията си като баща и син.

Съботна CINEMAX 2 премиера: 17 февруари oт 21:30 часа

Комедия, драма „Младост в Орегон“, САЩ

с Кристина Апългейт, Никола Пелц, Франк Лангела, Джош Лукас, Били Крудъп

Франк Лангела е в ролята на Реймънд Енгърсол – сприхав пенсиониран лекар, който на 80-ия си рожден ден обявява, че си е наел шофьор, който да го закара от Ню Йорк до Орегън, където възнамерява да се подложи на асистирано самоубийство. Задачата по превозването му се пада на зет му Брайън, който се надява, че някъде по пътя ще успее да разубеди Реймънд за идеята му. Заедно с тях тръгва и съпругата на Реймънд Естел, а по пътя се присъединяват и други пътници. Сред тях е и синът на Реймънд Дани, който е гей и с когото не си говорят от години. Въобще семейство Енгърсол не е идеално и безпроблемно, а отношението на главата му към смъртта не допринася за по-добри чувства един към друг.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here