Надявахме се, че 2016г. няма да отнеме още някой брилянтен талант от нас, но за съжаление не бе писано. Актрисата от Междузвездни Войни- Кари Фишър почина вчера, 27.12.2016г., след като претърпя масиран сърдечен удар миналия петък, на 23.12.2016г. Тя бе едва на 60г.

Говорителят на семейството и, Саймън Халс (съпруг на актьора Мат Бомер), пусна следното прес съобщение, от името на дъщерята на актрисата.

 “ С дълбоко прискърбие Били Лурд потвърждава, че обичаната и майка, Кари Фишър, е починала в 08:55 тази сутрин. Тя бе обичана от целия свят и ще липсва дълбоко. Цялото семейство благодари за вашите мисли и молитви“.

Фишър е получила сърдечен удар в петък, на 23.12 по време на полет от Лондон за Лос Анжелис. Тя е закарана в болница и предварителните рапорти сочат, че е в стабилно състояние.

Кари е дъщеря на Деби Рейнолдс и Еди Фишър и е родена през 1956г. Тя става позната на света с ролята си на Принцеса Лея в четири от филмите на Междузвездни войни: „Епизод 4: Нова Надежда“- 1977г., „Епизод 5: Империята отвръща на удара“- 1980г. , Епизод 6: Завръщането на Джедаите“- 1983г., „Епизод 7: Силата се пробужда“- 2015г. Тя ще повтори ролята и в предстоящия „Междузвездни войни епизод 8“, чиято премиера е насрочена за Декември 2017г.

През 2016г. Фишър издаде своите мемоари: „Дневниците на принцесата“. Книгата е базирана на дневници, които си е водила докато е снимала оригиналната трилогия през 70-те и 80те години на миналия век.

The Walt Disney Company публикуваха следното изявление:

„Легендарната актриса Кри Фишър ни напусна днес, едва 60 годишна, след като претърпя сърдечен удар миналия петък, 23.12.2016г. Тя бе позната на милярди фенове по света, като Принцеса Лея от поредицата Междузвездни Войни.

Кари Фишър бе единствена по рода си, уникална личност, която споделяше своя талант и истина с нас, по неповторим начин. Милярди се влюбиха в нея, докато се превъплащаваше в Принцеса Лея, тя винаги ще има специално място в сърцата на феновете на Междузвездни Войни, както и на всички нас, които имаха щастието да я познават лично. Тя ще ни липсва много. Ние се присъединяваме към милионите фенове и приятели по света, които днес скърбят, за нейната загуба“- каза Боб Игър, президент на Уолт Дисни.

Следваха обръщение от президентът на Лукасфилм, Катлийн Кенеди, самият Джордж Лукас, който бе личен приятел с нея, колегите и Харисън Форд и Марк Хамил, Дейзи Ридли („Силата се пробужда“), Фелисити Джоунс (Rogue One) и много, много други.

Последния напълно завършен филм в нейната филмография е „Междузвездни войни епизод 8“, който ще видим през декември 2017г.

Вашият коментар