Ура! В сезона на ваканциите скуката ще бъде забравена – ще се оцветява до зори, когато примерно времето на позволява много игри. Уникална и красива книжка се появи в книжарниците – официалната книжка за оцветяване с незабравимите герои на Биатрикс Потър от „Зайчето Питър”.

Зайчето Питър, Зайчето Бенджамин, Джемайма Патравата патица и още много от неостаряващите герои ви очакват в приказния свят на Биатрикс Потър. Преоткрийте магията му с тази прекрасно илюстрирана книжка за оцветяване, в която освен да оцветявате, ще прочетете и цитати от оригиналните истории. В книгата ще откриете прекрасни илюстрации на очарователните герои на Биатрикс Потър. Добавете цвят, за да ги съживите наново. Освободете въображението си. Приятно рисуване!

Биатрикс Потър започва плахо писателската си дейност. През 1893 г. тя подарява на 5-годишния син на своя приятелка една от написаните си истории. Окуражена от майката на момчето, през 1901 г. Биатрикс Потър сама финансира издаването на първите 250 бройки на „Зайчето Питър“. Тиражът на книжките се изчерпва веднага, което налага да се произведат още 200 екземпляра. Този успех спечелва доверието на издателя Норман Уорн, който сключва договор с Биатрикс Потър и в края на 1902 г. „Зайчето Питър“ е издадена в 28-хиляден тираж – един рекорден за това време тираж. Биатрикс Потър издава двадесет и три книжки от поредицата за Зайчето Питър, които и до днес продължават да бъдат превеждани на различни езици.

Идеята за създаването на историята за Зайчето Питър може да се търси в детството на Биатрикс Потър. Като малка, тя била затворено момиче, чиито единствени приятели били различни домашни любимци — жаби, прилепи, порове, гущери. Двете зайчета, които непрекъснато правили компания на детето, носили имената Бенджамин и Питър. Прекарвайки времето си сред животните, Биатрикс имала възможност да наблюдава и изучава навиците им. Така започнала да пренася игрите си на скици, в които главни герои били дребните палавници. От „домашен” любимец зайчето Питър, се превръща в първия литературен герой на Биатрикс Потър, който й донася световна слава.

Вашият коментар