След повече от четири месеца снимачен период, Лукасфилм официално обяви, че режисьорите на „Хан Соло: История от междузвездни войни“- Фил Лорд и Кристофър Милър, вече не са част от проекта. Причината- творчески различия. Оказва се, че всъщност те са уволнени от президентът на Лукасфилм- Катлийн Кенеди. В понеделник (19.06.2017г.) тя пусна обръщение, че скоро ще бъдат обявени техните заместници/ заместник. Новината кацна, по време на кратък хиатус, за да видят какво е заснето до момента и да разчистят въздуха.

Според вътрешен източник на The Hollywood Reporter, режисьорите са освободени, защото са вкарали прекалено много хумор в героя на Хан Соло. Лорд и Милър (Внедрени в час, Лего- филмът) имат комедийно минало и техният избор от самото начало бе странен. Според същия източник, хората трябва да разберат, че Хан Соло не е комедийна личност. Той е саркастичен и егоист. Нещо, което очевидно двамата режисьори не са разбрали.

И двамата режисьори вече са преместили семействата си в Лондон, за целия период на снимки на филма. Но още от първия ден техните различия с продуцента и Лукасфилм са създавали непрекъснати конфликти. Те не са се чувствали свободни да вземат решения и да градят визията си и поради непрекъснатото присъствие на Лукасфилм на снимачната площадка.

За заместници са спрягани сценаристът на „Империята отвръща на удара“ и „Хан Соло: История от Междузвездни войни“ Лорънс Касдън, както и самият Рон Хауърд („Красив Ум“).

Нещо подобно се случи с Дисни и Лукасфилм , когато извадиха от играта Гарет Едуардс за „Rogue One: История от Междузвездни войни“ буквално в последната минута. Те доведоха Тони Гилрой, който да пренапише голяма част от сцените за повторно снимане, както и да ги режисира, за да вмъкне филма в идеите и визията на Лукасфилм. Това решение се отплати добре, тъй като филма бе истински хит сред критика и публика.

Премиерната дата на „Хан Соло: История от Междузвездни войни“ НЯМА да бъде променена- 25.05.2018г.

Вашият коментар