WWLИздателство „Егмонт” представя на българските читатели впечатляващия роман „Ние, лъжците” от американската писателка Е. Локхарт. Литературният феномен на 2014 г. е вече отличен с редица награди, сред които Goodreads Choice за най-добра тийн книга (2014), Bookworm Best Award в категорията художествена литература (2014) и YALSA за най-добра художествена книга за тийнейджъри (2015). Не случайно Джон Грийн определя романа като „вълнуващ, красив и проникновен”.

НИЕ, ЛЪЖЦИТЕ

Книгата

Заможно семейство.

Частен остров.

Интелигентно, но емоционално повредено момиче; страстно момче със собствено мнение.

Четирима приятели – лъжците, чието приятелство се оказва разрушително.

Революция. Инцидент. Тайна.

Лъжи след лъжи.

Истинска любов.

Истината.

Книга, която си струва да прочетете. И ако някой ви попита как свършва, просто ИЗЛЪЖЕТЕ.

Отзивите

Бестселър на New York Times, „Ние, лъжците” е издаден на 16 езика, а правата за филмиране са закупени от Imperative Entertainment. Не само читатели, но и представителите на критиката не скъпят хвалебствията си за романа:

„Докосваща душата история, чудесно разказана и с неочакван обрат; ще допадне както на по-възрастните, така и на по-младите читатели.” – Wall Street Journal

„Впечатляваща мистерия със стъписващ обрат, който ще ви предизвика да я обсъждате отново и отново.” Parade.com

„Ще запомните тази книга. „Ние, лъжците” описва лятото на момиче, преследвано от мрачна тайна, а краят е колкото удовлетворяващ, толкова и шокиращ.” – Entertainment Weekly

„Амбициозен роман, интелигентен сюжет и въздействащ стил на писане.” – New York Times

Авторът

Емили Локхарт е доктор по английска литература на Колумбийския университет и преподава креативно писане в университета Hamline. Тя е автор на романите We Were LiarsFly on the Wall, Dramarama, The Disreputable History of Frankie Landau-Banks и поредицата за Руби Оливър: The Boyfriend List, The Boy BookThe Treasure Map of Boys и Real Live Boyfriends.

Вашият коментар