enthusiast_shte-me-namerish-na-kraya-na-sveta_cover-firstВ разгара на най-цветния и красив сезон в годината издателство „Ентусиаст“ публикува нова вълнуваща история за любовта от романтичния Никола Баро. Младият френски писател вече е познат на българските читатели със своите романи „Една женска усмивка“, „Една вечер в Париж“,  „Жената на моя живот“ и „Париж винаги си заслужава“.

Най-новото издание на Баро „Ще ме намериш накрая на света“ е нежна и романтична приказка, която отново ни отвежда в града на любовта – неповторимия и вечен Париж. Този път обаче авторът ще се опита да даде отговори на въпросите: има ли плът красотата, притежава ли тя форма и вид. И ако да, как остава незабележима за нас, макар  че цъфти в нашата градина и диша въздуха, който дишаме ние?

Потапяйки ни в романтичната атмосфера на поетичния Париж, авторът ни прави свидетели на една силна любов, облечена в думи, която може да бъде открита „Накрая на света“ – мястото, на което се раждат и се сбъдват мечтите.

Една сутрин галеристът Жан-Люк Шамполион намира в пощенската си кутия любовно писмо. Написано на ръка и парфюмирано. Подател е жена, която твърди, че двамата се познават и се подписва като Принцесата. Колкото и неочаквано да е това за младия мъж, той неусетно се увлича в тази кореспонденция, а красивите думи предизвикват у него неподозирани чувства.

Споменът за последното любовно писмо, което Жан-Люк Шамполион е написал, е заровен дълбоко в миналото и датира още от ученическите му години. Тогава малкият Жан-Люк се влюбва в своя съученичка и събрал смелост, излива чувствата си в любовно писмо. Вместо обаче да срещне очакваната взаимност, момчето става свидетел на присмеха, който признанието му в любов буди у възлюбената му и нейните приятелки. Тогава той се заклева за нищо на света да не напише и ред на някоя жена и трийсет години по-късно все още не е нарушил своето обещание. Не е и нужно. Като един съвременен Дон Жуан младият галерист не страда от липса на женско внимание. Той обича жените и жените обичат него.

Но ето че едно писмо слага началото на оживена кореспонденция по електронната поща, докато неусетно нашият герой се влюбва.  Влюбва се искрено и страстно в самата красота, изтъкана само от думи и представи. Животът на Жан-Люк се превръща в истинска приказка, в която Принцесата играе главната роля.

Загадъчната дама очевидно го познава много добре, но е решила да разкрива самоличността си с всяко следващо писмо по малко. Води го с невидими нишки към мястото, където мистерията ще се разкрие. Ще устои ли на изкушението на тази тайнствена жена, която така умее да омагьосва с думи? Коя ли е Принцесата? Дали не е съседката, с която всеки ден се засичат на стълбището? Или пък шармантната стажантка? Красивата бивша приятелка? Или апетитното момиче от пекарницата? Или… или… толкова много възможности и само един верен отговор.

Най-новото заглавие от безспорния създател на бестселъри Никола Баро е удивителна и вдъхновяваща история за силата на думите, които привличат, омагьосват, дават власт и наслада. Думите, които разтварят сърцето ти и посяват там най-великото чувство – любовта. Любовта, която може да те превърне от един обикновен млад човек в герой от истински любовен роман.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here