Издателство „Софтпрес“ представя „Преди катастрофата“ от Ноа Хоули с две литературни награди!

Ноа Хоули е носител на редица награди за работата си като продуцент на хитовия сериал „Фарго“. През изминалата седмица към тях бяха добавени и два литературни приза – „Едгар“ (наградата на Асоциацията на американските криминални писатели, на името на Едгар Алън По) в категорията за най-добър роман и тази на Международната асоциация на авторите на трилъри в категорията за най-добър роман с твърди корици.

Още с излизането си „Преди катастрофата“ се нареди сред бестселърите във всички по-значими класации по света, а Sony Pictures откупи правата за филмиране, като сценарият ще бъде адаптиран от самия Хоули.

През изминалата година романът намери място сред 20-те „Най-добри книги на годината според Amazon”, получи номинация за наградите на Goodreads и беше включен в литературните препоръки на уважавани по цял свят издания като Vanity Fair, New York Times, New Yorker, The Guardian и др.

„Като успешен сценарист Хоули умело струпва на едно място доволно много интриги и сюжетни завои, за да не можете да оставите книгата”, казва за книгата авторитетният сайт Kirkus Review. В мъглива лятна нощ от Мартас Винярд за Ню Йорк излита частен самолет с 11 души на борда: екипаж, две милионерски семейства и един неуспял художник, който се качва в последния момент. 16 минути по-късно самолетът се разбива в океана. Кои са единствените оцелели?

Как успяват да преплуват 16 километра до брега – без ясен ориентир, в мъгливия мрак, необезпокоявани от акулите? Защо се разбива самолетът? Личните истории на пътниците преди и след катастрофата разплитат мистерията стъпка по стъпка до самия разтърсващ финал.

Според New York Times Book Review: „Ноа Хоули знае добре как да вдъхнови читателя да прелиства трескаво страниците, но в този роман има много повече от съспенс. От една страна, „Преди катастрофата“ е сложно и водещо до пристрастяване трилър откровение. От друга страна, е изследване на човешката природа, на мрачната страна на популярността, същината на изкуството, силата на надеждата и опасността от медия, излязла от контрол. Комбинацията от двете е непоклатим трилър шедьовър, който изобличава високата цена на новините като развлечение и непредсказуемата природа на съдбата.“

„Преди катастрофата“ излезе на български език с логото на „Софтпрес“, издателството с книги за цялото семейство.

 

Вашият коментар