Филмът е по истински случай

 

Дебют на Валери Йорданов

Екшън комедия

Продукция на „Гала Филм”

Разпространява „А Плюс Синема”

Премиера по кината – Септември 2011

Сценарий: Валери Йорданов

Режисьори: Иван Владимиров, Валери Йорданов

Оператор: Рали Ралчев

Художник: Сабина Христова

Композитор: Кирил Добрев

Продуценти: Галина Тонева, Кирил Кирилов

В главните роли: Филип Аврамов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Васил Драганов, Ина Николова, Иво Аръков

Историята:

В началото на лятото шестима младeжи бягат от баналното си ежедневие, свързано със семейството, любовта, парите и амбициите… Те искат да се махнат от агресията на града, който «различните» са превзели. А спасението е морският бряг, където намират свободата си. Един девствен залив ги събира, сближава и преоткрива за тях надеждата. Но дали бягството от агресията и града всъщност е възможно…?

Сценарият на „Кецове“ е написан по действителен случай, като много малка част от характерите и сюжета във филма се отклоняват от реалността. Прототипите на основните герои са шестима младежи, които днес са на възраст между 33 и 45 години.Въпреки дистанцията на времето (15 години), съвременните млади хора между 20 и 30 години, имат същите търсения и отново могат да бъдат наречени „емигранти в собствената си страна“. От беззащитни и разочаровани личности, героите във филма се превръщат в сплотено общество, наподобяващо праисторическо племе,което оцелява благодарение на взаимната духовна подкрепа. Младежите постепенно откриват свобода и щастието си на морския бряг, прекарвайки времето в разговори, веселби и романтични забежки.

Саундтракът на филма е разнообразен по отношение на стиловете. Той е дело на Кирил Добрев (продуцент на албума “Чекай малко” на “Ъпсурт”; автор на аранжиментите на дебютния албум на “Братя Мангасариян”; композитор, продуцент и автор на аранжиментите на група “Булгара”)

Валери Йорданов е добре познато лице от сцената на Народния театър. Магистър по специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър”- НАТФИЗ.

Награден е със “Златна роза” 2002 за водеща мъжка ролявъв филма «Емигранти»;

«Най-добър млад актьор за 2004» на Фондация «Иван Димов»; Награда за 2005 г. от Министeрството на културата за принос в развитието и популяризирането на българската култура; «Аскеер – 2005» за водеща мъжка роля – Бръчков от «Хъшове». Участвал е във филмите «Механикът», реж. Долф Лундгрен; «Емигранти», реж. Ив. Христов и Л. Тодоров; «Трака-трак», режисьор Ил. Костов; «Хайка за вълци», режисьор Ст. Трифонов и др.

Иван Владимиров завършва НАТФИЗ, специалност Филмова и телевизионна режисура. Асистент режисьор на „Лавина” – 2005-та година; Първи асистент-режисьор в „Дзифт” – 2007-ма година и др. За късометражния филм „Валсове и танга от село Бела Вода” получава спeциалната награда на фестивала в Балчик и наградата за дебют на годишните филмови награди за българско кино.

Актьорският състав на „Кецове” включва добре познати лица от големия екран и театраланата сцена, като Иван Бърнев, Филип Аврамов, Валери Йорданов, Васил Драганов, Яна Титова, Мариан Вълев, Тигран Торосян (брат на Ованес Торосян) и др. Новите лица, които показват потенциал за обещаваща филмова кариера, са Ина Николова и Иво Аръков. Иво е сред младите лица на българското кино, които притежават харизмата на секс-символа. Завършил е актьорско майсторство в НАТФИЗ, играе на сцената на Народния театър, има и литературен талант – пише стихове. Стихията на Ина Николова е анимацията. Тя се занимава и със сладкарство. Въпреки че не е завършила актьорско майсторство, се справя прекрасно с една от главните роли – мъжкото момиче Емили в „Кецове”.

ФОТОГАЛЕРИЯ

Вашият коментар